van der Horst

Jamie-Jason Vandenbalck op zoek naar programma voor 2022

Jamie Jason Vandenbalck - Xwift Racing Events
Jamie Jason Vandenbalck - Xwift Racing Events
Jamie-Jason Vandenbalck pakte samen met zijn Nederlandse teamgenoot Willem Meijer in eerste instantie de titel in de eerste editie van de VRM BMW M2 Cup, tot Colin Caresani en diens team Bas Koeten Racing toch het laken naar zich toe trokken voor de groene tafel en Vandenbalck en Meijer zich tevreden dienden te stellen met de eer van vicekampioen. Vandenbalck bewees in het verleden al meermaals uit het juiste hout gesneden te zijn, maar is voor 2022 nog steeds op zoek naar een competitief stuur.
Het seizoen 2021 draaide voor Vandenbalck uit op een teleurstelling van formaat. De Vlaams-Brabander en zijn Nederlandse teamgenoten gingen als leiders het slotweekend in met een bonus van zes punten, maar konden zich na afloop van het weekend geen kampioen noemen omwille van een beroepsprocedure. Het College Autosport Rechtspraak van de KNAF oordeelde eind oktober dat de Bas Koeten Racing BMW van Caresani niet-conform was, maar vonniste tegelijkertijd dat de opgelegde sanctie van één strafronde niet proportioneel was. Caresani mocht zijn punten behouden en dus zagen Vandenbalck en Meijer na een sterk seizoen de titel aan zich voorbijgaan.

Xwift Racing Events - BMW M2 CS Racing
Xwift Racing Events - BMW M2 CS Racing
Vandenbalck wil in 2022 echter sportieve revanche nemen. "Het seizoen 2021 eindigde niet zoals verhoopt, maar ik voel mij niettemin de sportieve kampioen", vertelt de Shopa-rijder. "Het was een enorm bittere pil, maar ondertussen kan ik de zaken relativeren; op sommige gebeurtenissen in het leven heb je geen vat en ik besef dat ik in het autosportmilieu mijn visitekaartje al herhaaldelijk heb afgegeven. Voor 2022 wil ik de resultaten op de piste laten spreken, al liggen momenteel alle kaarten nog op tafel. Met reeds enkele jaren ervaring op de teller wil ik al mijn capaciteiten aanspreken om dit jaar een titel na te jagen. Snelle rijders die samen met mij een internationaal programma willen afwerken, kunnen mij bereiken via info@inforegio.be".

Foto's: Thomas Smets & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op donderdag 24 maart 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons