van der Horst

Jef Machiels maakt zich op voor slotweekend van UAE Formule 4 kampioenschap in Abu Dhabi

Jef Machiels
Jef Machiels
Het waren een aantal drukke weken voor onze landgenoot Jef Machiels. De Limburger maakte drie weken geleden zijn debuut in de autosport tijdens de derde ronde van het Formule 4 kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten. Twee wedstrijdweekends verder en met het slotweekend in het vizier maakt hij voor Autosport.be alvast een tussenbalans op.
  • LTF
Het UAE F4 kampioenschap kon dit seizoen al rekenen op Belgische inbreng, Jules Castro debuteerde in Abu Dhabi en werkte vervolgens de tweede manche van het kampioenschap in Dubai af. Vanaf dan nam zijn stiefbroer Jef Machiels het kuipje van de F4 bolide van Pinacle Motorsport over. Jef, zoon van Louis Machiels, kon zich na enkele mooie jaren in de karting opmaken voor zijn debuut in de autosport. "We hebben vorig jaar de overstap naar de autosport gemaakt, maar hielden het enkel bij testsessies. Twee weken geleden stond ik voor mijn vuurdoop en de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Ik wist dat het enkele moeilijke weekends zouden worden en dat is ook gebleken." Toch deed de debutant het zeker niet onverdienstelijk in een hoog kwalitatief veld! 

Jef Machiels
Jef Machiels
"Morgen vertrek ik vanuit Dubai, waar de voorbije twee races plaatsvonden, naar Abu Dhabi. Daar vindt de laatste manche van het kampioenschap plaats. Ik kijk er erg naar uit om een nieuw circuit te ontdekken en hoop opnieuw wat progressie te boeken." Het waren de voorbije weken de eerste meters in de nieuwe Formule 4 wagen, die in het UAE kampioenschap voor het eerst werd ingezet. Dat de wagen toch wat anders aanvoelt dan het model van de vorige homologatie kan Machiels alleen maar bevestigen. "Ik merk een beetje meer vermogen en ook de snelheid van het schakelen is er op vooruit gegaan. Door de Halo zijn de looks uiteraard ook wat aangepast maar is de auto vooral veiliger geworden!"

Er wachten komend weekend nog vier races alvorens het doek valt over het kampioenschap. Het is dan uitkijken naar de start van het Europese seizoen, want het UAE kampioenschap geldt voor Machiels, net als voor Castro, als voorbereiding op 2022. "Het is nog niet helemaal duidelijk in welk kampioenschap we gaan uitkomen. Dat kan het Spaanse F4 kampioenschap worden maar ook het Italiaanse of Duitse kampioenschap behoren tot de mogelijkheden. We gaan in de komende weken, samen met het team, Van Amersfoort Racing, onze beslissing nemen."

Foto's: Jef MachielsDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 14 februari 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons