van der Horst

Joeri Janssens en Steven Brams blikken tevreden terug op tweede seizoen

Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Het befaamde TT Circuit in het Nederlandse Assen vormde afgelopen weekend het strijdtoneel voor de afsluitende afspraak van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux 2022. Belgium Racing-rijders Joeri Janssens en Steven Brams trokken vol goede moed naar de roemruchte Nederlandse omloop voor het sluitstuk van hun tweede seizoen met de BMW M2 CS Racing.

Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“Hoewel Joeri en Steven vorig seizoen al in actie kwamen op het TT Circuit, besloten we om op donderdag een extra testsessie in te lassen”, verduidelijkt Belgium Racing teamchef Jan Gabriëls. “Niet alleen waren de weersomstandigheden vorig jaar gevoelig anders, ook hadden Joeri en Steven nog niet bijzonder veel ervaring op deze omloop. De trainingen boden hen bijgevolg de kans om het circuit te herontdekken, maar ook om enkele afstellingen op de BMW M2 CS Racing uit te proberen. Op die manier hoopten we hen wat extra kansen te bieden om de wagen nog beter onder de knie te krijgen.”

Joeri Janssens
Joeri Janssens
“Die extra rijtijd was welgekomen”, bevestigt Joeri Janssens. “We hebben heel wat verschillende afstellingen geprobeerd op een piste die niet volledig droog was, maar er ook niet echt nat bij lag. Dat maakte dat we een flinke dosis informatie moesten absorberen. Uiteindelijk besloten we net voor de kwalificaties het roer nogmaals om te gooien, waarna Steven een knappe tijd neerzette. Hij nam ook de start van de eerste race, wat maakte dat ik halfweg de wedstrijd pas voor het eerst de nieuwe setup kon ervaren. Dat was toch wel wennen, zeker omdat de wagen moeilijk op de baan te houden was vanwege pick-up op de banden. Ik heb een halfuur lang gevochten met de wagen, maar deze uiteindelijk zonder kleerscheuren aan de meet gebracht. In race 2 kregen we echter al snel de pechduivel op bezoek. Ik nam de start voor mijn rekening, maar het team vertelde me al in de openingsronde dat er achteraan de wagen rook te zien was. Hoewel ik niets aan het weggedrag merkte, besloten we een pitstop in te lassen. Die kostte ons twee ronden, waardoor meteen alle hoop op een goed resultaat verdwenen was."

Steven Brams (rechts)
Steven Brams (rechts)
"Niet tegenstaande dat het einde was zuur is, houd ik toch een positief gevoel over aan het afgelopen seizoen", vervolgt Janssens. "Er is een duidelijke evolutie te zien en dat had ik nooit kunnen bereiken zonder de steun en expertise van Belgium Racing. Die jongens hebben dit seizoen echt goed werk geleverd en ik wil ook uitdrukkelijk mijn teamgenoot Steven bedanken voor een sportief goed en ook extra-sportief leuk jaar!”

Podium BMW M2 CS Racing Cup Benelux Assen 2022
Podium BMW M2 CS Racing Cup Benelux Assen 2022
“Ik kan enkel maar het verhaal van mijn teamgenoot Joeri beamen”, lacht Steven Brams. “De extra training op donderdag was goed voor het vertrouwen en de set-up die het team voor de kwalificatie aanbracht, was volgens mij een schot in de roos. Ik kwalificeerde de wagen vrij goed en kon in de eerste race strijden met landgenoten Giovanni Scamardi en Fred Caprasse. De snelheid zat er duidelijk in en dat is leuk. Race 2 kende inderdaad een jammere start, maar nadien konden we eigenlijk bevrijd rijden, wetend dat er toch niets meer op het spel stond. De auto voelde goed aan en ik kon vrij constante chrono’s klokken. Het verschil met vorig jaar was enorm, op alle vlakken eigenlijk. Ik heb gigantisch veel bijgeleerd over het weggedrag van de auto en dit weekend ook weer enkele dingen opgestoken van Joeri.  Maar bovenal hebben we ons goed geamuseerd. Ik blik tevreden terug op ons tweede seizoen en wil Joeri daarbij bedanken om mij te willen meenemen in dit verhaal. Samen hebben we de voorbije twee seizoenen grote stappen gezet en dat in een opperbeste sfeer.”

Persbericht Belgium Racing Team - Foto's: BMW M2 CS Racing Cup Benelux/Ivan TarantsovDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op donderdag 3 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Supercar Madness Assen.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons