van der Horst

Kampioen Harry King naar Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out

Harry King - Revs Motorsport
Harry King - Revs Motorsport
Van dinsdag 22 november tot en met donderdag 24 november wedijveren twaalf jonge toptalenten voor plaats als Porsche Junior. Dan staat de jaarlijkse Porsche Motorsport Junior programme Shoot-out op de autosportagenda. Twaalf zeer getalenteerde jonge rijders, die dit seizoen hun opwachting in een Porsche Carrera Cup maakten, vechten onderling uit wie de nieuwe Porsche Junior-rijder wordt. De Porsche Carrera Cup Benelux is uiteraard ook vertegenwoordigd, door niemand minder dan kersvers kampioen Harry King.
  • Hamofa Performance
De Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out kadert in de sterke aanpak van Porsche wat betreft jong talent en motorsport. Jaarlijks krijgen twaalf jonge rijders de kans zich te onderscheiden en zo aanspraak op een statuut als Porsche Junior te maken. Elke Porsche Carrera Cup heeft de mogelijkheid één jongere af te vaardigen en voor de Porsche Carrera Cup Benelux is dat dit jaar Harry King, de kampioen 2022.  

Harry King - Parker Revs Motorsport
Harry King - Parker Revs Motorsport
Uiteraard zijn we verheugd om Harry King naar de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out af te vaardigen”, aldus Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Wij onderlijnen hiermee nog eens de kracht van de piramide van Porsche Motorsport, maar ook van de Porsche Carrera Cup Benelux. Onze Talent Pool in die Porsche Carrera Cup Benelux, voor rijders van 16 tot 24, heeft in het verleden al meermaals bewezen jonge rijders sterk te vormen en voor te bereiden op een succesvolle carrière binnen Porsche. Ook onze piramide is dus perfect afgestemd op het laten doorstromen van jong talent. In het verleden heeft Porsche Motorsport uiteraard al bewezen perfect met jong talent te kunnen werken. Daarbij denk ik aan Ayhancan Güven, kampioen in de Benelux-competitie en later kampioen in de Porsche Carrera Cup France van waaruit hij naar de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out mocht om die vervolgens te winnen. Of recenter nog de jonge sim-racer Laurin Heinrich die de selectie afgelopen jaar won. Dit jaar vaardigen wij onze kampioen Harry King af met uiteraard de hoop dat hij kan winnen.”

De Benelux dankbaar

Harry King
Harry King
Ik kijk er alvast enorm naar uit”, vertelt de 21-jarige Brit die als voorbereiding op de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out aan een wedstrijd van de Porsche GT3 Cup – Middle East deelnam. “Het is een schitterende kans om dankzij de Porsche Carrera Cup Benelux aan de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out deel te nemen. Ik heb een zeer sterk sportief jaar achter de rug, met onder meer negen zeges in de Porsche-competitie van de Benelux en wil me nu meten met de elf andere jonge rijders in de selectie van Porsche. Uiteraard zal het doel zijn om te winnen, zeker er net nu heel wat kansen op diverse fronten bij Porsche Motorsport zijn, door de veranderingen in de uithoudingsracerij. Verder groeien bij Porsche Motorsport en ooit de kleuren van het merk verdedigen als fabrieksrijders is niet alleen een droom, maar ook een doel.”

Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 14 november 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons