van der Horst

Laguna Seca: Eerste winst van het seizoen voor Jan Heylen

Jan Heylen en Max Root
Jan Heylen en Max Root
WeatherTech Raceway Laguna Seca is de volgende stop op de kalender van IMSA en zoals vertrouwd mocht de Michelin Pilot Challenge de dag voor de grote jongens optreden. Daar kwam Jan Heylen samen met Max Root in de Wright Motorsports Porsche als beste uit. De Amerikaan nam de pole en leidde de race, maar het was de Gelenaar die het afmaakte en zo weer dichterbij sloop in de stand met het oog op de titel.
  • Powercars
Normaal had Ryan Hardwick de race moeten aanvatten met Heylen, maar gezien een positieve coronatest moest Wright Motorsports op zoek naar een vervanger. Die vonden ze in Max Root. De Amerikaan moest normaal opdraven in Indianapolis voor de Porsche Carrera Cup North America, maar kwam toch over naar Californië. Een schot in de roos zo bleek. Root pakte de pole en nam vanaf de start de leiding in de race. Eens hij het stuur over gaf aan Heylen, kreeg hij nog een duel voorgeschoteld met de Turner Motorsport BMW van Bill Auberlen, maar dat zou uiteindelijk minder uitdraaien voor de Amerikaan vanwege een lekke band. Daardoor kon onze landgenoot zonder problemen richting winst rijden, voor de Winward Racing Mercedessen van Russell Ward en Indy Dontje en Bryce Ward en Alec Udell.

Bij de TCR's was het al Hyundai wat de klok sloeg. Maar liefst zes van de top zeven plaatsen waren van het Koreaanse merk. De top drie werd helemaal ingepalmd door Bryan Herta Autosport w/ Curb-Agajanian. Harry Gottsacker en Mark Wilkins namen de overwinning voor hun rekening met hun Elantra, terwijl Parker Chase en Ryan Norman als tweede eindigde. Michael Lewis en Taylor Hagler kwamen als derde over de meet met hun Veloster. Ook onze landgenoot Denis Dupont hoorde bij die zes Hyundai's en eindigde samen met Rory van der Steur als vijfde.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 12 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Laguna Seca.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons