van der Horst

Lausitzring: Debuutzege voor Philip Ellis (Mercedes)

Philip Ellis - WINWARD team Mercedes-AMG
Philip Ellis - WINWARD team Mercedes-AMG
Philip Ellis heeft vandaag zijn eerste DTM-zege gepakt in de zaterdagrace op de Lausitzring. De Zwitser was pas als achtste vertrokken, maar werkte zich gestaag naar voren. Kort voor het einde van de race kon hij de vanop pole vertrokken Sheldon Van der Linde (BMW) kloppen. Liam Lawson (Ferrari), die in Monza nog de openingswedstrijd won, kon meeglippen en zo de BMW terugwijzen naar de derde plaats. Van der Linde kreeg bovendien nog een penalty van vijf seconden na een fout tijdens de pitstop, waardoor hij pas als negende werd geklasseerd.
  • St. Paul
Esteban Muth
Esteban Muth
Achter winnaar Philip Ellis en eerste achtervolger Liam Lawson, ging de derde podiumtrede tijdens de eerste DTM-race op de Lausitzring naar Mike Rockenfeller (Audi). Esteban Muth (Lamborghini) kon tijdens de beginfase zijn vierde startplaats mooi vasthouden en reed zelfs even aan de leiding toen de wagens voor hem nieuw rubber lieten monteren. Onze landgenoot wachtte achteraf gezien te lang met zijn eigen pitstop: hij kwam terug naar buiten in het verkeer en eindigde uiteindelijk als achtste.

Morgen is er op de Lausitzring nog een tweede kwalificatie en een tweede wedstrijd.

Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 24 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons