van der Horst

Le Mans: Net geen top vijf voor Tom Van Rompuy en Kris Cools

Ligier European Series @ Le Mans
Ligier European Series @ Le Mans
Voor het eerst was de Ligier European Series aanwezig in het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans. 40 wagens werden er op vrijdag losgelaten om een eerste van twee races over 50 minuten af te werken. Ook Tom van Rompuy en Kris Cools mochten met een Ligier JS P4 gerund door DKR Engineering by HRC kennis maken met het Circuit de la Sarthe. In hun eerste optreden eindigde het duo als zesde.
Voor beide heren was dit de eerste kennismaking met de JS P4, en ze deden het verre van slecht. Cools mocht starten vanaf een negende plaats en hield van daaruit stand. Halfweg de race gaf hij het stuur door aan Van Rompuy en die moest in de beginfase van zijn stint nog Andrei Vajda in de Smart Driving JS P4 voorlaten vooraleer hij aan zijn opmars begon. Bij het aanvatten van de voorlaatste ronde lag de Antwerpenaar zesde en die positie zou ook het eindresultaat betekenen.

De overwinning in de klasse ging naar Gillian Henrion, die uitkomt voor Team Virage. In de JS2 R-klasse ging de winst naar Jean-René de Fornoux en Hugo Rosati, uitkomend voor Zosh - Di Environment.

Foto: Ligier European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 10 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons