van der Horst

Macau: António Félix da Costa wint zonder problemen de kwalificatierace

Start kwalificatierace Macau GP F3
Start kwalificatierace Macau GP F3
Félix da Costa heeft met grote overmacht de kwalificatierace van de GP F3 van Macau gewonnen, de Portugees startte van op de tweede plaats maar nog voor de eerste bocht ging hij voorbij de poleman Alex Lynn en pakte de leiding van de wedstrijd. Félix da Costa zou gedurende de ganse race niet meer bedreigd worden en start dus morgen dankzij zijn overwinning van vandaag van af de pole voor de GP race. Ook Rosenqvist wist nog voorbij Lynn te geraken om alzo tweede te worden, de Brit moest zich troosten met het laatste podiumplaatsje en de prijs voor beste rookie.
  • STX Motorhomes
António Félix da Costa heeft zich dit jaar opgeworpen als één van de te volgen talenten voor de toekomst. De Portugees won bij zijn debuut in zowel de GP3 als in de Formule Renault 3.5 en legde bovendien onlangs een zeer positieve test af bij het Red Bull F1 team. Als hij nu ook de GP F3 van Macau weet te winnen dan zal het niet lang meer duren voor zijn naam in de Formule 1 zal opduiken. Félix da Costa, snelste bij de eerste kwalificatie verspeelde gisteren nog de pole voor de kwalificatierace aan Alex Lynn doordat hij te laat in de sessie aan zijn snelle ronden begon wanneer deze verstoord werd door een reeks crashes. Vandaag liet de Portugees er echter geen twijfel over bestaan wie de snelste was, al in de eerste meters van de race pakte hij de leiding en zou die niet meer afstaan. Rosenqvist wist van op de vierde startplaats een superstart te maken die hem enkele meters aan de kop bracht maar lang kon hij Félix da Costadus niet achter zich houden.

Ook Daniel Juncadella nam een goede start en ging aanvankelijk voorbij Lynn maar deze laatste pakte al snel de derde plaats terug. Juncadella verloor nog een plaats aan landgenoot Carlos Sainz Jr. en moest zich op het einde van de wedstrijd nog reppen om een opzittende Tincknell af te houden. Juncadella wordt mogelijk nog uit de uitslag geschrapt want de organisatie heeft bij keuring de benzine die in de wagen zat na de kwalificatie niet conform bevonden. Prema Powerteam heeft echter beroep aangetekend en het staal moet nu in een FIA geaccrediteerd labo in Europa hertest worden, zodoende kon Juncadella zijn startpositie behouden. Wehrlein en van Asseldonk, welke laatste in de laatste ronde voorbij Nasr ging, kwamen op het einde nog aanklampen bij Juncadella en Tincknell maar de posities veranderden niet meer. Wonderwel was de race vrij van rode vlag situaties en safety-car procedures alhoewel vier rijders kennis maakten met de muur, waaronder Felix Seralles die zich licht blesseerde.

Uitslag kwalificatierace F3 Macau GP 2012

01. Antonio Félix da Costa (Calin)
02. Felix Rosenqvist (Mücke)
03. Alex Lynn (Fortec)
04. Carlos Sanz Jr. (Carlin)
05. Daniel Juncadella (Prema Powerteam)
06. Harry Tincknell (Fortec)
07. Pascal Wehrlein (Mücke)
08. Hannes van Asseldonk (Prema Powerteam)
09. Felipe Nasr (Carlin)
10. Alexander Sims  (T-Sport)
11. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
12. Jack Harvey (Carlin)
13. Pipo Derani (Fortec)
14. Will Buller (Carlin)
15. Daniel Abt (Carlin)

Foto: CGPM Macau GPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 17 november 2012.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons