van der Horst

Macau: Félix da Costa zet kroon op seizoen met zege Macau 2013

António Félix da Costa
António Félix da Costa
De hoofdrace van de Macau F3 GP is geëindigd met het zelfde podium als bij de kwalificatierace, Félix da Costa won voor Rosenqvist en Lynn. Daniel Juncadella crashte en viel uit na één ronde en kon zijn overwinning van verleden jaar dus niet herhalen. Voor António Félix da Costa ligt de weg naar de formule 1 nu wijd open.
António Félix da Costa heeft zijn favorietenrol dus waargemaakt en op overtuigende wijze de GP F3 van Macau gewonnen nadat hij gisteren al triomfeerde in de kwalificatierace. De Portugees mag zijn naam bijschrijven op het palmares naast die van ondermeer Ayrton Senna en Michael Schumacher. Felix Rosenqvist nam opnieuw een betere start  en wrong zich voorbij Félix da Costa maar even verder pakte deze laatste zijn verloren plaats terug en hij zou de leiderspositie nooit meer afgeven. Al in de eerste ronde ging de winnaar van verleden jaar Daniel Juncadella uit de baan, de Spanjaard kon nog de pits bereiken maar gaf daar op.

ec6a49748adfaddb154624c6fd0f74473b84cbda.jpg
Even later was het opnieuw prijs wanneer Lucas Wolf zijn wagen in de bandenmuur plantte wat een safety-car procedure inluidde. Het duurde verscheidene minuten voor men de wagen van tussen de banden gehaald had en bij de herstart was het opnieuw Rosenqvist die het weg was, maar Félix da Costa weerde de aanval af en behield de leiding. In de voorlaatste ronde ging Rio Hirakawa de muur en de aankomende Lucas Auer kon de wagen van de Japanner niet meer ontwijken. Voor Auer die uitkwam voor Van Amersfoort was het zijn derde crash in drie dagen terwijl zijn ploegmaat Dennis Van de Laar een ronde later zijn wagen stuk reed op die van Luis Da Silva. Voor de Nederlander was het de tweede maal dit weekend dat hij zijn team opzadelde met een zwaar beschadigde wagen, een weekend om snel te vergeten bij Van Amersfoort.  Félix da Costa werd niet meer bedreigd en won voor Rosenqvist en Alex Lynn, net hetzelfde podium als een dag eerder bij de kwalificatierace.

Uitslag GP F3 Macau:

01. António Félix da Costa (Carlin Dallara Volkswagen)
02. Felix Rosenqvist (Mücke Dallara Mercedes)
03. Alex Lynn (Fortec Dallara Mercedes)
04. Pascal Wehrlein (Mücke Dallara Mercedes)
05. Felipe Nasr (Carlin Dallara Volkswagen)
06. Pipo Derani (Fortec Dallara Mercedes)
07. Carlos Sainz (Carlin Dallara Volkswagen)
08. Raffaele Marciello (Prema Powerteam Dallara Mercedes)
09. Harry Tincknell (Fortec Dallara Mercedes)
10. Will Buller (Carlin Dallara Volkswagen)
11. Jimmy Erikson (Double R Dallara Mercedes)
12. Daniel Abt (Calin Dallara Volkswagen)
13. Kevin Korjus (Double R Dallara Mercedes)
14. Hideki Yamauchi (B-Max Dallara Toyota)
15. Alexander Sims (T-Sport Dallara Nissan)

Foto's: CGPM Macau GPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 18 november 2012.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons