van der Horst

Magny-Cours: Thomas Cuvillier en Jarne Biesmans pakken winst

Start 2023 Autosport.be Clio Cup Magny-Cours
Start 2023 Autosport.be Clio Cup Magny-Cours
In tegenstelling tot de Virtual Belcar en Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup kwam de Autosport.be Clio Cup al vroeger terug in actie. Ditmaal was de strijdarena Magny-Cours, en dat circuit gaf weer het nodige spektakel. Al waren er met Thomas Cuvillier (Boutsen-VDS by Undercut) en Jarne Biesmans (Cuore Sportivo Racing) twee heren die met de nodige voorsprong richting winst reden.
Thomas Cuvillier - Boutsen-VDS by Undercut
Thomas Cuvillier - Boutsen-VDS by Undercut
Cuvillier mocht vanaf pole starten en maakte daar bij de start ook gretig gebruik van. De Fransman kon zijn koppositie behouden en besloot om van daaruit zijn voorsprong uit te diepen. Alleen Biesmans kon min of meer volgen, maar zijn wagonnetje aanhaken lukte niet. Achter de twee kon Ben Thaens (Viraco E-Sports) de derde plaats overnemen en zette daarbij de jacht in richting het duo. Terwijl Cuvillier niet meer bij te benen was en vlot richting winst reed, kon Thaens de achterstand op Biesmans ronde na ronde verkleinen. Uiteindelijk was het dan ook in de laatste chicane dat de Limburger er voorbij raakte om zo toch nog tweede te eindigen voor de Autosport.be getooide wagen.

Leroy Bolkestein versus Dries Moujdy
Leroy Bolkestein versus Dries Moujdy
Arno Vanhoutte (Lexxaro Racing) eindigde als vierde, terwijl de top vijf vervolledigd werd door Benjamin de Paepe. In de Silver-klasse ging de winst voor het eerst naar Gilles Philippaerts (Viraco E-Sports), die heel de race de leiding had in zijn klasse, hij won voor Dimi Diels en Philip Vliegen, beiden DuckTape Racing. In de Bronze-klasse kregen we dan weer een verrassende wending. Dries Moujdy (Dynamixx) was goed mee met de toppers vooraan, maar naarmate de race vorderde viel hij ahteruit in het veld. Uiteindelijk zou hij ook de leiding verliezen, waarmee Leroy Bolkestein zijn eerste overwinning van het seizoen claimde. Moujdy moest tevreden zijn met de tweede plek, terwijl het podium vervolledigd werd door Jarno Loret (Chaos Esports Racing).

Jarne Biesmans - Cuore Sportivo Racing
Jarne Biesmans - Cuore Sportivo Racing
In de tweede race bracht net zoals in Spa de nodige chaos in het veld, waardoor vele deelnemers alsnog konden opschuiven naar voren in het klassement. Toch waren het Diels en Philippaerts die de leiding namen, met dank aan de reversed grid. Beide heren kregen al snel het gezelschap van Fabrice Cornelis (ExonID Racing) en later ook Biesmans en Thaens. Uiteindelijk was het ook de Cuore Sportivo Racing-piloot die zich net voor halfweg op kop kon zetten. Daarachter geraakten ook Cornelis en Thaens voorbij beide piloten uit de Silver-klasse en zouden zij onder elkaar uitmaken wie op welke podiumtrede mocht plaatsnemen. Met een mooi inhaalmanoeuvre geraakte de Limburger voorbij de Oost-Vlaming, maar Biesmans bijhalen was onbegonnen werk.

Dimi Diels - DuckTape Racing
Dimi Diels - DuckTape Racing
Voor de laatste plaats in de algemene top vijf en voor de winst in de Silver-klasse volgde een mooi duel, maar Diels kon net als Philippaerts in de eerste race de leiding zonder problemen behouden. Stefan Le Guen (BeSim-Racing) kon ook het laagste podiumtrapje veiligstellen, nadat hij met Rune Bobbaers (Arnage Competition) kon afrekenen in de slotfase. In de Bronze-klasse moest Moujdy nog iets goedmaken na zijn gemiste winst in de eerste race en hij deed dit met verve. Met een zeer grote voorsprong won hij van Milan Mazajchik (Project Dynamic) en wederom vond Loret de weg naar het podium. Nu krijgen de heren weer twee weken rust alvorens de volgende race er aankomt. Dan trekt het kampioenschap richting het virtuele Hockenheim.

Foto's: Autosport.be Clio Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 27 april 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons