van der Horst

Maya Weug maakt opnieuw deel uit van de Ferrari Driver Academy

Maya Weug
Maya Weug
Ferrari heeft dinsdag de namen van de rijders bekend gemaakt die in 2022 deel uitmaken van de Ferrari Driver Academy. Onder de negen gegadigden bevinden zich ook twee dames, de Nederland-Belgische Maya Weug en de nieuwe winnares van “Girls on Track”, Laura Camps Torras. Weug zal opnieuw uitkomen in het Italiaanse formule 4 kampioenschap.
Marcus Armstrong
Marcus Armstrong
Grote afwezige bij de Ferrari Driver Academy rijders is formule 2 rijder Marcus Armstrong, nochtans al verschillende jaren lid van de academy. De Australiër reed twee jaar in de formule 2 maar behaalde niet de gewenste resultaten. Er zal dit jaar dus geen vertegenwoordiger van de Ferrari Driver Academy uitkomen in de formule 2. Callum Ilott, verleden jaar nog lid, verkoos om te rijden in de Indycar serie in de States.

Maya Weug - Iron Lynx
Maya Weug - Iron Lynx
Arthur Leclerc en Oliver Bearman daarentegen verdedigen de kleuren van de Ferrari Driver Academy in de formule 3. Beiden komen ze uit voor het Italiaanse Prema Racing. Dino Beganovic zien we dan weer in actie komen in de Formule Alpine en Maya Weug, James Wharton en Rafael Camara zijn te zien in het Italiaanse formule 4 kampioenschap. Laura Camps Torras vinden we terug in de karting. Mick Schumacher blijft het boegbeeld van de academy en ook Robert Schwartzman, dit jaar testpiloot bij het Ferrari F1 team, behoudt zijn plaats.

Foto's: FIA, DAMS & ACI Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 11 januari 2022.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons