van der Horst

McLaren trekt Zak Brown aan nadat het Ron Dennis aan de kant schoof

Zak Brown
Zak Brown
Zak Brown trekt vanaf volgende maand, op een nog nader te bepalen datum, naar McLaren. De Amerikaan zal Ron Dennis, die vorige week het bedrijf verliet, niet vervangen als CEO, maar rechtstreeks aan het uitvoerend comité van de McLaren Technology Group rapporteren als uitvoerend directeur, samen met COO Jonathan Neale. McLaren gaf middels een persbericht mee dat het blijft zoeken naar een nieuwe Chief Executive Officer.
Zak Brown is geen onbekende in de racerij, via zijn marketingbedrijf JMI is hij reeds lange tijd vertrouwd met onder meer McLaren en hij jaagde in het verleden zelf ook een racecarriere na (foto). Hij is daarnaast echter ook mede-eigenaar van United Autosports, het team dat onder me
Zak Brown reed ooit Opel/Lotus
Zak Brown reed ooit Opel/Lotus
er in verschillende GT- en proto-kampioenschappen aan de bak komt. Daarnaast werd hij ook gelinkt aan een functie bij Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de F1. Brown is overigens een van de weinige privé-personen die over een McLaren F1-wagen beschikt, meer bepaald een exemplaar waarmee Mika Hakkinen in 2001 reed.

Foto: McLaren en Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 22 november 2016.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons