van der Horst

Mexico City: Pascal Wehrlein op pole

Pascal Wehrlein - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Pascal Wehrlein - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Al heel de dag staat Porsche bovenaan in de tabellen in Mexico en die lijn trok vooral Pascal Wehrlein door in de kwalificaties. De Duitser pakte namelijk de pole ten voordele van Edoardo Mortara (ROKiT Venturi), die half spinnend over de meet kwam tijdens het finale duel. Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) geraakte tot in de duels, maar zal pas vanaf een achtste plaats starten.
  • Qvick Motors
Tot tweemaal toe kroop Mercedes door het oog van de naald in de kwalificatiegroepen. Het team besloot beide rijders als eerste naar hun snelle rondje te laten gaan in de slotfase, met alle risico's vandien. Toch hielden ze stand en kwamen zowel Vandoorne als Nyck de Vries als vierde over de meet. Wel teleurstellend was Jake Dennis (Avalanche Andretti) en de Jaguar's van Sam Bird en Mitch Evans, die in het achterste gedeelte van de grid zullen starten.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Zowel de Vries als Vandoorne kregen een Porsche tegenover zich in de duels en beiden gingen helaas ook niet verder. Bij de Rumbekenaar vooral omwille van een fout die hij maakte in de eerste bocht terwijl hij na zijn rondje ook kloeg dat zijn wagen niet hetzelfde aanvoelde als tijdens de groepsfase. Onze landgenoot zal vanaf plaats acht starten. Tussendoor kregen we ook een leuk duel tussen de DS Techeetah's, waar Jean-Éric Vergne António Félix da Costa achter zich hield. Mortara kon zonder problemen Robin Frijns (Envision Racing) voor blijven. Mortara kon ook man in vorm André Lotterer verslaan, die baalde achteraf, maar tijdens de finale maakte de Zwitser teveel fouten, met als gevolg dat Wehrlein met de drie punten gaat lopen.

Kan Porsche deze lijn doortrekken deze avond in de race en misschien eindelijk hun eerste overwinning ooit in de Formule E pakken? We zullen het zien vanaf 23:00 uur.

Foto: Formula E - Mercedes-EQ Formula E TeamDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 12 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons