van der Horst

Meyer Shank Racing zwaar bestraft na software manipulatie

Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Op nog geen twee weken van het Super Sebring weekend kwam er nieuws vrij vanuit IMSA dat insloeg als een bom. Meyer Shank Racing, de winnaar van de recentste Rolex 24 at Daytona, is namelijk zwaar bestraft door de Amerikaanse organisatie. Er is aan het licht gekomen dat het team intentioneel software gemanipuleerd heeft, wat een zware inbreuk is op het reglement.
Tijdens een onderzoek van de wagen na de race, overigens door Honda Performance zelf, is er aan het licht gekomen dat de kampioen van vorig jaar de software intentioneel gemanipuleerd heeft wat de bandenspanning betreft. Meer bepaald over de minimumspanning opgelegd door Michelin. Die inbreuk kwam ook pas boven nadat men het officieel resultaat al bekend had gemaakt.

Hierdoor behoudt MSR wel de overwinning, maar zowel het team als de piloten verliezen 200 van de 350 punten in het kampioenschap. Ze verliezen ook alle punten voor de Michelin Endurance Cup, moeten het prijzengeld terugbetalen en kregen 50.000 dollar als boete erbovenop. Daarenboven is teambaas Mike Shank op voorwaardelijke proeftijd gezet tot 30 juni en is een ingenieur van het team volledig verbannen uit IMSA. Gezien het resultaat staande blijft, behouden de andere teams hun punten zoals zij gefinished zijn. Meyer Shank Racing heeft al gemeld dat men de straf zonder beroep aanvaard.

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 8 maart 2023.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons