van der Horst

Michiel Haverans in Belcar Endurance Championship

Marc Goossens - Michiel Haverans
Marc Goossens - Michiel Haverans
Michiel Haverans zet in 2022 een grote stap op de autosportladder. Dit seizoen heeft de Antwerpenaar namelijk zijn zinnen gezet op een programma in het Belcar Endurance Championship met Belgium Racing. Het 18-jarige talent neemt plaats in het kuipje van een Porsche 911 GT3 Cup met een nog te bepalen teamgenoot. Daarbij kan Haverans uiteraard rekenen op de befaamde omkadering van meervoudig Belgisch kampioen Belgium Racing en in het bijzonder driver coach Marc Goossens, tevens al jaren een goede vriend van de familie.
  • STX Motorhomes
Michiel Haverans
Michiel Haverans
“Toen we vorig jaar plannen uitwerkten voor het seizoen 2022, kwamen we eigenlijk vrij snel uit bij Belgium Racing”, vertelt Michiel Haverans. “Nadat ik geproefd had van toerismeracerij, wilde ik graag die weg verderzetten. Gezien mijn stiefvader Jerry in het verleden jaren heeft samengewerkt met Marc Goossens in het Europese kampioenschap NASCAR, vielen de puzzelstukjes vlug op hun plaats. In eerste instantie keken we naar de BMW M2 CS Racing, maar na enkele gesprekken met Belgium Racing hebben we onze blik verlegd naar de iconische Porsche 911 GT3 Cup type 991.2.”
 
Marc Goossens - Michiel Haverans
Marc Goossens - Michiel Haverans
“De Porsche 911 GT3 Cup heeft voor Belgium Racing geen geheimen meer”, stelt Marc Goossens, Program Manager bij Belgium Racing. “De wagen heeft wereldwijd naam gemaakt als de ultieme racewagen en vormt daarom ook de perfecte basis voor rijders die hun eerste stappen in de GT-racerij zetten. Met meer dan 4000 verkochte exemplaren, is het ook de bestverkopende racebolide ooit. We gaan Michiel dit jaar door een opleidingstraject loodsen om hem klaar te stomen voor verdere stappen in de autosport. We willen hem geen druk op de schouders leggen en jagen bijgevolg niet echt specifieke resultaten na, al hoor je in gesprekken met hem toch dat het kriebelt om op het podium te staan.”
 
“Ik ken Michiel al heel wat jaren en dat helpt uiteraard wel”, vervolgt Goossens. “We gaan nu de komende weken uitgebreid testen om Michiel te laten wennen aan de wagen. De stap vanuit een eenzitter, BMW 3 of Mazda MX-5 is namelijk toch behoorlijk, maar we gaan hem daarin vanzelfsprekend stap voor stap begeleiden. De naam van de tweede rijder zullen we in de loop van de komende weken bekendmaken.”

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 16 maart 2022.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons