van der Horst

Motorsport Games: samenvatting van de zaterdag

Team Belgium
Team Belgium
De tweede dag van de FIA Motorsport Games zit er op en zowel op Circuit Paul Ricard als Autocross Veynois werden vandaag de eerste medailles uitgereikt. De voornaamste resultaten kon u al lezen in voorafgaande artikelen, maar we geven u nog graag een samenvatting van al de andere activiteiten en medaille winnaars tot nog toe.
  • Prospeed Competition
Pieter Van Hoorick - BMW E46 Coupé
Pieter Van Hoorick - BMW E46 Coupé
*** In de Drift Cup was het al vrij snel over voor Pieter Van Hoorick. Onze landgenoot moest het opnemen tegen de Fransman Jason Banet en verloor er nipt van. Volgens een medewerker van de Belgische delegatie was er de verwachting dat er misschien zelfs een derde run nodig zou zijn, maar de jury besliste er anders over. Het goud ging naar de Let Kristaps Bluss voor de Koeweiti Ali Makhseed. Jakub "Kuba" Przygonski, die nog de beste was in de kwalificaties, bezorgde Polen de bronzen medaille.

Mathias Kühn
Mathias Kühn
*** In de Esports kon Mathias Kühn doorstoten naar de finale, maar gezien hij daar pas als negentiende mocht starten, maakte hij zich geen illusies. Tijdens een kort gesprek met Autosport.be zei hij dat hij zich nu gewoon ging amuseren. Kühn kon nog opschuiven, maar verder dan plaats dertien kwam hij niet. Het goud ging naar de Brit James Baldwin, die ook vooraf als topfavoriet getipt werd. Aan de meet hield hij de Nederlander Chris Harteveld met drie seconden achter zich, terwijl de Spanjaard Alberto Garcia Gomez brons pakte.

Dylan Czaplicki
Dylan Czaplicki
*** In de Slalom-sectie bleef de Belgische delegatie met gemengde gevoelens zitten. Romy de Groote en Dario Permov reden een degelijke ronde, waarbij ze Slowakije er uit wipten. De Groote wist ons te vertellen dat het gevoel veel beter zat dan gisteren en hij daarmee een foutloos parcours kon afleggen. Normaliter had men vandaag ook nog een ronde moeten afwerken, maar door technische problemen aan één van de karts werd deze uitgesteld naar morgen. Daar zullen de Groote en Permov het opnemen tegen Nederland. Voor Dylan Czaplicki en Lyssa Baudet zit het avontuur in de Auto Slalom Cup er helaas op. Terwijl ze nog uitzicht hadden op een plaats in de volgende ronde, liep het allemaal mis in de tweede run, waardoor zij er door Tsjechië uitgewipt werden met acht seconden verschil.

Zippo/Nicola Arrena - Audi Quattro
Zippo/Nicola Arrena - Audi Quattro
*** Terwijl u de resultaten van de rally divisies kon lezen in ons rally verslag, stonden ook de Historics nog op het programma. Tijdens de reguliere rally was de Italiaan Zippo met zijn Audi Quattro de snelste voor de Tsjech Vojtech Stajf in zijn Opel Kadett Coupe en de Spanjaard Antonio Sainz in zijn Porsche 911 SC. Zij mochten het in een echt zij-aan-zij gevecht over drie ronden uitvechten wie de gouden medaille zou behalen. Uiteindelijk bleef ook hier de stand ongewijzigd en bezorgde Zippo Italië een tweede gouden medaille.

Elie Goldstein
Elie Goldstein
*** In Karting Sprint Senior kende Elie Goldstein wel een goede dag. De Brusselaar, overigens derde generatie karter, kon geen vuist maken tegenover de Zweed Joel Bergström in de eerste qualifying heat, maar dat leek even te veranderen in heat twee. Daar pakte Goldstein even de leiding over, maar dat liet Bergström niet toe en reed terug naar voren. Voor Thibaut Ramaekers in de Karting Sprint Junior waren het twee heats met twee verschillende gezichten. Tijdens de eerste eindigde hij als derde, maar hij besloot heat twee pas als negentiende. Morgen staan voor beide klassen nog een derde kwalificatieheat en de finale op het programma.
Tussenstand medailles
LandGoudZilverBrons
Frankrijk300
Italië200
Nederland111
België101
Verenigd Koninkrijk101
Letland100
Spanje023
Zweden011
Tsjechië011
Duitsland010
Turkije010
Koeweit010
Estland001
Polen001
Foto's: Thomas Smets - FIA Motorsport Games
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 29 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons