van der Horst

NASCAR GP UK: Zege Tobias Dauenhauer - Tweede plaats voor Simon Pilate

Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport
Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport
De tweede EuroNASCAR 2 race te Brands Hatch werd gewonnen door Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport), die in de race van start tot finish aan de leiding reed. Met deze zege pakt Dauenhauer ook de leiding in de puntenstand over van Martin Doubek (Hendriks Motorsport). Onze landgenoot Simon Pilate (DF1 Racing) vertrok van op de derde plaats, de positie die hij ook bezette na de start. Maar Pilate zette Advait Deodhar onder druk en ging er ook voorbij in de 27ste ronde. Pilate kwam als tweede over de streep, zijn beste resultaat ooit in de NASCAR Whelen Euro Series.
Start race 2 Brands Hatch
Start race 2 Brands Hatch
Dauenhauer vertrok van op de tweede plaats op de grid maar ging al in de eerste bocht langs buitenom voorbij Deodhar. Dauenhauer reed weg van zijn rivaal en kwam als eerste over de streep met een voorsprong van 6,063 seconde op Pilate die ook voorbij Deodhar was geraakt. Naveh Talor (Not Only Motorsport) versloeg Shaun Hollamby (DF1 Racing) in de strijd om de vierde plaats. De Brit zou op het einde van de race nog een positie verliezen aan Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport).

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 4 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American SpeedFest VIII.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons