van der Horst

New Race Festival: 16-jarige Amerikaan Ellis Spiezia met Bart Loenders aan de start

Ellis Spiezia
Ellis Spiezia
Met zijn 150 pk, weinig technische knowhow en close racing is en blijft de Ford Fiesta Sprint Cup de ideale leerschool om het vak te leren en racekilometers te verorberen. Dat is de reden waarom de 16-jarige Ellis Spiezia zijn zinnen heeft gezet op de Belgisch-Nederlandse Ford-merkencup en hij, ter voorbereiding van zijn eerste treffen tijdens de Zolderse Superprix, dit weekend al aan de slag gaat in de Belcar Sprint Cup!
  • LTF
Dit jaar is het eerste doel van het management van Ellis de deelname aan het nieuwe ERA-elektrische F4-kampioenschap, dat integraal deel uitmaakt van de FIA ETCR e-Touring Car World Cup-weekends”, stelt Bart Loenders. “In afwachting wou hij verder ervaring op doen en zo zijn we aan de praat geraakt over de Ford Fiesta Sprint Cup. Als alles goed gaat – en uiteraard in functie van het programma in ERA-éénzitterij – gaan we met Ellis voluit voor de Junior Ford Fiesta Sprint Cup en uiteraard de algemene eindplaats. En gezien er schrapresultaten gelden, is het geen nadeel dat hij in het eerste treffen niet kon scoren!” 

Ellis Spiezia, een Amerikaan met Italiaanse roots, kan alvast de nodige adelbrieven voorleggen. Hij eindigde als vicekampioen in de Rotax Project E20 Trophy, was ook al vicekampioen in de Spaanse eKart, 5de algemeen in DEKM en 3de algemeen in het Blue Shock Benelux-kampioenschap. Om zich gewoon te maken aan de éénzitterij nam hij tevens deel aan de Amerikaanse F4 Winter Series, goed voor een vierde plaats. 
 
Met deze Ellis Spiezia en het debuut van Kobe Pauwels, die op zijn beurt al mocht proeven van de elektrisch aangedreven FIA RX2e, krijgen Junior-leiders Tomas De Backer en Nathan Vanspringel in het kader van de Zolderse Superprix flink wat tegenstand. 
 
Bart Loenders, die vorig jaar tijdens de Truck Grand Prix Fiesta-debutant Johan Van Loo aan een knappe vierde plaats hielp, heeft nog een tweede rijklare Fiesta op stal staan. Wie hiermee gaat racen, zal later worden bekendgemaakt. 

Ford Fiesta Sprint Cup
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 11 mei 2022.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons