van der Horst

New Race Festival: 27 deelnemers verwacht voor de openingsmanche Belcar Endurance Championship

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dit weekend start het Belcar Endurance Championship tijdens het New Race Festival te Zolder. Voor die eerste race, waar voor het eerst sinds jaren geen CN proto’s toegelaten zijn, staan er 27 wagens op de voorlopige inschrijvingslijst, waarvan er 12 uitkomen in de hoogste klasse GTA. Enkele wagens op de lijst zijn volgens onze informatie echter nog onzeker.
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan
Twaalf bolides dus voor de GTA klasse waar de grote favoriet de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport is. De enige GT2-wagen in het veld moet het opnemen tegen de twee Lamborghini’s Super Trofeo van Totaalplan Racing en negen Porsches 911. Bij de teams die rekenen op de Porsche horen bekende namen zoals Belgium Racing, dat niet minder dan drie wagens inzet, Russell Racing by NGT, Speedlover en Q1 Trackracing.

Simtag Racing - BMW 325i
Simtag Racing - BMW 325i
Geen Ligier in de GTB klasse waar voorlopig drie Porsches Cayman de dienst uitmaken. Ook slechts een merk is vertegenwoordigd in de TA klasse, BMW. De BMW M2 CS Racing is duidelijk het model dat het meeste succes kent bij de toerwagens. De TB klasse krijgt eindelijk nog eens een waardig startveld met zes deelnemers. Vijf teams kozen voor BMW maar JT Engineering doet het met een Renault Clio.

Foto's: Ronald Janssens, Niels Vaeck & Thomas Smets
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op woensdag 11 mei 2022.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons