van der Horst

New York: Jaguar verovert eerste startrij

Sam Bird & Mitch Evans - Jaguar Racing
Sam Bird & Mitch Evans - Jaguar Racing
Vanavond zullen we een unicum krijgen, want Jaguar zal namelijk de hele eerste startrij invullen voor de New York E-Prix. Mitch Evans kon Nick Cassidy (Envision Virgin) maar zeer nipt verslaan, maar het is Sam Bird die straks vanaf de eerste plaats mag vertrekken en haalt hiermee gram na de lastige dag die de Brit gisteren moest verwerken.
  • Hamofa Performance
De kwalificaties zelf waren op zich al uniek met dank aan het weer. Net na het afronden van de kwalificatie van de eerste groep, waar overigens Evans en António Félix da Costa (DS Techeetah) zeer goede tijden lieten optekenen, werd de tweede groep een beetje geteisterd door regen. Dat speelde vooral Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries ( beiden Mercedes) en Maximilian Günther (BMW) parten, die de plaatsen 20 tot en met 23 vastlegden. Ook voor Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) liep het helemaal fout in zijn kwalificatieronde die wegens een technisch probleem aan de wagen geen tijd kon vastleggen. Hetzelfde voor Robin Frijns (Envision Virgin), die pas als 21ste van start zal gaan.

De overige groepen hadden toch niet helemaal de snelheid, waardoor Evans kon binnenglippen bij de Superpole. Sergio Sêtte Camara (Dragon/Penske Autosport) mocht openen en hield André Lotterer (Porsche) achter zich. Cassidy geraakte voor een tweede maal op rij in de Superpole en zette zoals gisteren een toptijd op de tabellen. Dan was het de beurt aan Evans, die alles gaf en zelfs de muur raakte, maar dat deerde de Kiwi niet en hij hield zijn landgenoot met een duizendsten van een seconde achter zich. Pascal Wehrlein (Porsche) kon beide Nieuw-Zeelanders niet verslaan, maar dat deed Bird wel met 90 duizendsten van een seconde voorsprong op zijn teamgenoot. Voor Evans is dit wel een kans om goede punten te scoren gezien al zijn naaste concurrenten ver achter hem liggen. Of dit ook gaat lukken, gaan we vanaf 19:30 uur zien.

Foto: Jaguar Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 11 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons