van der Horst

NGT Racing strijdt in 2022 in de volledige Benelux-competitiepiramide van Porsche

Russell Racing by NGT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Russell Racing by NGT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Met de Porsche Sprint Challenge Benelux, de Porsche Endurance Trophy Benelux en de Porsche Carrera Cup Benelux biedt Porsche in de Lage Landen een volledige competitiepiramide aan rijders en teams aan. De drie competities gaan de komende vier weken achtereenvolgens van start en de Belgische formatie NGT Racing tekent present op alle fronten. De runner-up van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021, Glenn Van Parijs, doet een gooi naar de titel in de snelste merkencup van de Benelux, de langeafstandsspecialisten Hans Thiers, Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Christoff Corten gaan op zoek naar de bekroning in het langere werk en de racende ondernemer Stijn Lowette wil schitteren in de vernieuwde Porsche Sprint Challenge Benelux.
Teammanager Marc Maton van NGT Racing weet dat de uitdaging voor dit seizoen behoorlijk groot is:
 
Glenn Van Parijs - NGT Racing
Glenn Van Parijs - NGT Racing
Glenn Van Parijs zal inderdaad weer aan de start van de hoogstaande merkencompetitie van Porsche verschijnen. We hebben vorig seizoen een sterk seizoen neergezet en werden tweede in de eindstand. Dat betekent dat we als team, samen met Glenn enorm gemotiveerd zijn om net nog één plaats beter te doen, ook al weten we dat de concurrentie alleen nog maar sterker is geworden en we dus ook weer een versnelling hoger zullen moeten schakelen om beter te doen. Anderzijds hebben we een jaar meer ervaring en die ervaring gaan we gebruiken om het verschil tussen één en twee te overbruggen.” 

Naast het korte sprintwerk komt inderdaad ook het langere werk aan bod in het programma van NGT Racing. In de Porsche Endurance Trophy Benelux werkt NGT Racing samen met Russell Racing, de entiteit rond de broers Hans en Frank Thiers. Zij bemannen, samen met de ervaren routiniers Christoff Corten en Jeffrey Van Hooydonk de Porsche 911 GT3 Cup type 992, met als doel de titel. Uiteraard vormt de 24 Hours of Zolder, op 13 en 14 augustus, het hoogtepunt van het seizoen en daar komt NGT Racing met één en mogelijk nog twee extra Porsche aan de start.

Competitie op maat van de gentlemen drivers
 
Last but not least is er de Porsche Sprint Challenge Benelux, waar Stijn Lowette zal trachten voor de titel te gaan, uiteraard ook in een Porsche 911 GT3 Cup type 992. Deze nieuwe competitie bestaat uit vijf afspraken, waarvan het hele programma op één weekdag afgewerkt wordt en de competitie mikt op de echte gentlemen drivers.
 
Stijn Lowette - NGT Racing
Stijn Lowette - NGT Racing
Stijn Lowette: “In 2020, in volle coronapandemie, heb ik mijn allereerste wedstrijden in Porsche merkencup gereden als guest driver. De afgelopen seizoenen heb ik veel progressie gemaakt achter het stuur van de Porsche en dus lijkt me de tijd nu rijp om mijn kans te wagen. Ik zal aan de volledige Porsche Sprint Challenge Benelux deelnemen en ik zal ook aan minstens één en misschien wel twee meetings van de Porsche Carrera Cup Benelux afwerken, altijd met de ondersteuning van het ervaren en sterke team NGT Racing.

Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux stelt uiteraard ook vast dat de volledige competitiepiramide ingevuld wordt en kan dat alleen maar toejuichen.
 
“Wij bieden onze klanten, in casu de teams en hun rijders een breed palet van competitie met de diverse producten van Porsche aan. Iedere competitie is anders, met een andere invulling, maar steeds met dezelfde hoogstaande kwaliteitseisen. Dat een team, zoals NGT Racing, programma’s in de drie competities afwerkt, is voor ons een perfecte toetssteen en het bewijs dat we inderdaad de juiste antwoorden bieden op de vragen uit de autosportwereld. Het doet mij ook plezier om te zien hoe divers de profielen van hun rijders zijn, gaande van jonge wolven, over ervaren en succesvolle routiniers tot gedreven gentlemen drivers.” 

De Porsche Sprint Challenge trapt het ‘Porsche’ seizoen in de Benelux af met een eerste afspraak op 21 april op Circuit Zandvoort, terwijl de Porsche Carrera Cup Benelux zijn eerste sprintraces afwerkt op 6 en 7 mei in Spa-Francorchamps, tijdens het bezoek van het FIA WEC aan de Belgische Ardennen. Last but not least zien we de eerste afspraak van in Porsche Endurance Trophy Benelux nog een week later, in het kader van het New Race Festival op Circuit Zolder, uiteraard in het kader van de eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship of het nationale uithoudingskampioenschap. 

Cup Challenge Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 26 april 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons