van der Horst

Oschersleben: Audi en Mercedes verdelen de overwinningen

Podium 2022 ADAC GT Masters Oschersleben Race 1
Podium 2022 ADAC GT Masters Oschersleben Race 1
Dit weekend stond de openingsmanche van de ADAC GT Masters op het programma, naar traditie in Oschersleben. Uittredend kampioen Ricardo Feller begon goed aan zijn campagne. Samen met Jusuf Owega piloteerde hij de Montaplast by Land-Motorsport Audi naar winst, terwijl op zondag Fabian Schiller en Jules Gounon, uitkomend met de Drago Racing Team ZVO Mercedes, op het hoogste schavot mochten plaatsnemen.
Hoewel Owega als tweede mocht starten, kon hij niet verhinderen dat polesitter Franck Pereira (Emil Frey Racing Lamborghini) wegreed van het veld. Het bleken uiteindelijk de pitstops die het verschil zouden maken, want hierdoor zag Feller de voorsprong van Emil Frey Racing kleiner worden. De Zwitser kon op een tiental minuten van het einde Arthur Rougier voorbijsnellen en van daaruit zonder problemen richting winst rijden. Pereira en Rougier eindigden voor het debuut van het Zwitser team met een prima tweede plaats, terwijl de Allied-Racing Porsche van Joel Sturm en Sven Müller, overigens ook nieuwkomers in het kampioenschap, de top drie vervolledigden.

Start 2022 ADAC GT Masters Oschersleben Race 2
Start 2022 ADAC GT Masters Oschersleben Race 2
Tijdens de tweede race liet Gounon er geen gras over groeien. Tijdens de openingsronde nam de Fransman al de kop over van polesitter Patric Niederhauser en kon op een bang moment in de pits na zonder problemen van start tot finish de leiding behouden. Niederhauser en Luca Engstler reden met de Rutronik Racing Audi richting een tweede plek, terwijl Jonathan Aberdein en Raffaele Marciello de MANN-FILTER Team LANDGRAF Mercedes op de derde plaats parkeerden.

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 25 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons