van der Horst

Programma Zolder Historic Grand Prix nu al vrijgegeven

FIA Lurani Trophy for Formula Junior cars
FIA Lurani Trophy for Formula Junior cars
Vorig jaar was het tot het laatste moment onduidelijk wel raceseries en welke wagens het publiek te zien zouden krijgen op de Zolder Historic Grand Prix. Grotendeels was dit te wijten aan de late beslissing van het Britse Masters Historic Racing, dat zou voorzien in het grootste deel van de racewagens, om alsnog niet naar Zolder af te zakken wegens de coronaepidemie. Toen moesten de verschillende kampioenschappen van de Belcar Series redding brengen maar dit jaar is Circuit Zolder er al vroeg bij om het programma 2022 aan te kondigen, met de belofte dat we ditmaal historische formule 1 wagens op de piste krijgen te zien.
Officina Caira F1
Officina Caira F1
Er werd gezorgd dat ieder zijn gading vindt in het programma, toerwagens en formulewagens wisselen elkaar af. In de categorie formulewagens keert de FIA Lurani Trophy terug naar Circuit Zolder. In deze serie vinden we formula Junior bolides terug die gebruikt werden tussen 1958 en 1963 alvorens de FIA de formule 3 en formule 2 introduceerde. In 2021 vond de Trophy niet plaats maar voor dit jaar komt er een heropstart. Daarnaast zal Officina Caira F1 zorgen voor demonstraties met formule 1 wagens. Officina Caira F1 beschikt over verschillende oude formule 1 wagens en is tevens officieel vertegenwoordiger van Sauber.

Belcar Historic Cup
Belcar Historic Cup
Bij de touring cars hebben ditmaal de Duitsers een grote inbreng in het programma. De Youngtimer Trophy brengt toerismewagens en GT’s samen die gebouwd werden tussen 1966 en 1994 en die ingedeeld worden in verschillende klassen naargelang hun bouwjaar. Bij de Kampf der Zwerge krijgen we op de piste een strijd tussen kleine toerwagens uit de jaren 60 van vorige eeuw: Abarth 500, Simca, Cinquecento, NSU en Mini Cooper. Natuurlijk mag ook de Belcar Historic Cup niet ontbreken en zeker zal de cup ook ditmaal zorgen voor een zeer sterk gevuld startveld.

Concours d’Elégance met Thierry Boutsen
Concours d’Elégance met Thierry Boutsen
In de paddocks vinden we de gebruikelijk kraampjes en verkoopstanden terug en ook de verschillende clubs krijgen er een plaats. Last but not least is er op zondig de nu al gerenommeerde Concours d’Elégance, waar de mooiste tentoongestelde wagens met een prijs bedacht worden en dat in aanwezigheid van gekende figuren uit de autowereld. Vorig jaar maakte onder meer Thierry Boutsen deel uit van de jury. Inkomtickets voor zowel zaterdag als zondag kosten 25 Euro in voorverkoop en 35 Euro aan de kassa, een weekendticket hebt u voor 40 Euro.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Historic Cup op woensdag 6 april 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons