van der Horst

Prologue Sebring: Snelste tijd voor een LMP2

Prema Team - Oreca 07 LMP2
Prema Team - Oreca 07 LMP2
Op het circuit van Sebring vond de eerste testdag van de Prologue van Het WEC plaats en het was een LMP2 bolide die de snelste tijd liet optekenen. Na een onweerachtige morgen was de zon terug voor de namiddagsessie waar Robert Kubica in de Oreca van Prema een chrono reed in 1:49.084. Daarmee was de LMP2 sneller dan alle Hypercars, de Alpine A480 klokte de tweede tijd op 0.126 seconde.
  • Qvick Motors
Ook de derde tijd ging naar een LMP2, de Oreca van Richard Mille Racing, de AF Corse Oreca volgde met de vierde tijd. De Glickenhaus, die weinig reed, zette nog de vijfde chrono neer, de Toyota’s vonden we nog verder terug met de zevende en tiende tijd.  

In de GTE Pro klasse behaalde het Porsche GT Team de twee beste chrono’s voor de Corvette. De Iron Lynx Ferrari was dan weer de snelste in de GTE Am klasse, waar de Ferrari van Rahel Frey, Michelle Gatting en Sarah Bovy de derde chrono neerzette.

Foto: Prema TeamDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 12 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Sebring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons