van der Horst

RACB National Team mikt op tweede WTCR-seizoen voor Gilles Magnus

Gilles Magnus
Gilles Magnus
De lancering van de nieuwe Audi RS 3 LMS TCR in de tweede helft van komend seizoen is goed nieuws voor de Audi-klantenteams en bij uitbreiding wellicht ook voor Gilles Magnus. RACB National Team General Manager Geoffroy Theunis laat in elk geval niks onverlet om in 2021 een vervolg te breien aan het succesrijk WTCR-debuut van onze jonge landgenoot. Op zijn weg naar de FIA Rookie Driver-titel liet de 21-jarige Schotenaar afgelopen jaar immers vier algemene podiums optekenen, schopte hij het tot runner-up in de WTCR Trophy en gaf hij met een vijfde plaats in de eindstand menig toerwagentopper het nakijken. "We doen er alles aan om Gilles opnieuw op de WTCR-grid te krijgen. Het zou fantastisch zijn om hem een tweede seizoen aan het werk te zien" aldus Theunis in de recentste FIA Sports Nieuwsbrief.
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nadat hij zijn eenzitterambities door gebrek aan financiële middelen diende op te bergen, drukte Gilles Magnus de voetsporen van onder meer Stoffel Vandoorne en Thierry Neuville toen hij in 2018 deel ging uitmaken van het RACB National Team. Magnus won toen het RACB TCR-stuurwiel, wat de jonge Antwerpenaar in 2019 een TCR Europe-zitje opleverde bij Comtoyou Racing, het Belgische team van Jean-Michel Baert waarmee hij reeds in 2020 doorstootte naar de topklasse in de toerwagenracerij. Een snelle promotie die er slechts kwam nadat hij het fiat kreeg van hoog aangeschreven juryleden als Marc Duez en negenvoudig Le Mans-winnaar Top Kristensen, de voorzitter van de FIA Drivers' Commission die het RACB National Team-initiatief zeer naar waarde weet te schatten.

Ik ben de RACB oprecht dankbaar want dankzij hen ben ik tot hier geraakt" aldus Magnus in dezelfde nieuwsbrief. "Ik kreeg ongeziene mogelijkheden die mijn leven compleet hebben veranderd. Het is een fantastische opportuniteit, want naast de financiële steun hebben zij tevens aandacht voor zowel de fysieke als mentale voorbereiding en mediatraining; niks wordt aan het toeval overgelaten en het is voor mij een luxe me in zo'n positie te bevinden" 

Foto's: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 5 februari 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons