Race promotion Day: Flynt Schuring en Michel Arfman winnaars in de Porsche Sprint Challenge Benelux

Bij de start van race 1 ging het mis.
Ook de Porsche Sprint Challenge Benelux kwam in actie tijdens de Race Promotion Day. Met zestien Porsches aan de start kregen we twee gesmaakte races die twee verschillende winnaars opleverden. Flynt Schuring (Huber Racing) was oppermachtig in de eerste race, waar een crash tussen verschillende wagens in de eerste bocht, voor opschudding zorgde. Ook in de tweede race leek Schuring op weg naar de zege, maar naar het einde van de race toe minderde de Porsche vaart en vond Michel Arfman (TeamGP Elite) aansluiting en ging voorbij Schuring om zo de algemene zege te pakken.
Drie wagens blijven achter in de grindbak
Bij de start van de eerste race voor de Porsche Sprint Challenge Benelux vonden we op de eerste lijn Flynt Schuring en Alexander Goddijn (TeamGP Elite Porsche 718 Cayman) terug. Bij de start was Schuring het beste weg, maar achter hem in het peloton ging het mis in de Eerste Linkse. Enkele wagens gingen van links naar rechts, haakten in elkaar en gingen van de baan. Uiteindelijk bleven er drie wagens in het grind steken, Jos Jansen (JJ Racing Porsche 991), Arthur Peters (Tip Top Rent Porsche 718 Cayman) en Cedric Chassang (TeamGP Elite Porsche 718 Cayman). De race werd onmiddellijk geneutraliseerd met een safety car procedure. Van de drie gestrande rijders kon uiteindelijk enkel Chassang zijn weg verderzetten nadat hij uit het grind bevrijd werd.

Start Porsche Sprint Challenge Benelux
Na de herstart nam Schuring terug het voortouw en zou zijn voorsprong steeds verder uitbouwen tot hij uiteindelijk 45 seconden bonus had op op Kurt Hensen (Speedlover Porsche 992) aan de finish. Vlak achter onze landgenoot kwam Michel Arfman als derde over de lijn, hij won wel de 991 klasse. Sacha Norden (TeamGP Elite Porsche 718 Cayman) finishte als vierde en won de GT4 klasse. Koen Munnichs (TeamGP Elite Porsche 718 Cayman) sloot de top vijf af. Gregory Stevens (NGT Racing Porsche 992) kwam als zesde over lijn, Joel Uylenbroeck (Xenum Porsche 991) kwam wat later als zevende aan de finish, voor PG Motorsport-rijder Edwin van Wijngaarden (Porsche 991).

Flynt Schuring - Huber Racing
In de tweede race stond Schuring op pole met naast hem Kurt Hensen, maar de regen maakte dat de piste er verraderlijk bij lag. Dat ondervond Hensen, die in de opwarmronde in de Thierry Boutsen Chicane in de rondte ging en als laatste moest aansluiten. Bij de start was het alweer Schuring die het beste weg was en hij leek naar een tweede overwinning te rijden. Maar tot tweemaal toe verslikte hij zich in de Thierry Boutsen Chicane en moest hij door het grind en naar het einde van de race toe zakte het tempo aanzienlijk. Arfman, die aanvankelijk als tweede volgde op een aanzienlijke afstand, kwam steeds dichter bij en vond uiteindelijk aansluiting. Kort voor de finishvlag viel, stootte Arfman naar de kop en kwam als eerste onder de vlag door. Schuring wist de tweede positie vast te houden en won nog de 992 klasse.

Gregory Stevens - NGT Racing Porsche 911 GT3 Cup type 992
Gregory Stevens werd mooi vierde, net voor de winnaar in de GT4 klasse Cedric Chassang. Jos Jansen kwam alsnog aan de start met een herstelde wagen en werd nog zesde, tevens tweede in de 991 klasse. Hensen wist zich na zijn slipper in de opwarmronde nog terug op te werken tot de zevende positie. Joel Uylenbroeck finishte als negende achter Alexander Goddijn. Ook Arthur Peters nam de start van de tweede race nadat zijn eerste race eindigde in het grind van de eerste linkse. Hij sloot de race af op de tiende plaats.

--- Uitslag Race 1, Round 3 (Circuit Zolder) - Porsche Sprint Challenge Benelux (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Sprint Challenge Benelux op donderdag 21 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Day.