van der Horst

Rallye du Rouergue: Tom Rensonnet en Renaud Herman zetten leerschool verder

Tom Rensonnet/Renaud Herman - Renault Clio Rally5
Tom Rensonnet/Renaud Herman - Renault Clio Rally5
De Renault Clio in de kleuren van het RACB National Team heeft zaterdag het einde gehaald van een heel zware editie van de Rallye du Rouergue. Tom Rensonnet en Renaud Herman zetten in de twaalf chronoritten, goed voor 212 kilometer tegen de klok, hun leerschool verder.
Derde manche van de Franse Clio Trophy, en voor de derde keer stonden Tom Rensonnet en Renaud Herman aan de finish. Met zowat nul ervaring voor de start van het seizoen zet de jonge Belg zijn leerschool verder, op steeds wijzigende parcours.

“Dit keer was het de hitte die voor één van de grootste obstakels in deze Rallye du Rouergue zorgde”, stelt de rijder. “We moesten voortdurend opletten voor stroken gesmolten asfalt, want dat is gladder dan ijzel. Hoewel onze tegenstanders ons meldden dat het iets minder warm was dan bij vorige edities, vielen er over het hele parcours heel wat van die verraderlijke plekken te noteren.”

Voor het Belgische team kwam het er vooral op aan om in de lange chronoritten het juiste ritme te vinden. Twee proeven waren respectievelijk 32,86 en 31,36 km. lang. Tegenover zegehongerige jonge wolven, waarvan sommigen dit soort parcours als hun broekzak kenden, probeerden onze landgenoten het verschil in de loop van de wedstrijd te reduceren.

“De raad van Marc Duez, coach van het RNT, kwam meer dan eens van pas”, benadrukt Tom Rensonnet. “In de tweede lus op zaterdag kon ik beter de hele breedte van de weg benutten, en zo wat meer aanvallen. Dat liet me toe het verschil terug te brengen tot vier tienden van een seconde per kilometer. We hadden in de laatste proef ongetwijfeld ook een bemoedigende tijd kunnen laten optekenen, maar in het zicht van de streep reden we lek. Rijden met een lekke band is trouwens ook een volledig nieuwe ervaring voor mij. Door dat tijdsverlies konden we geen aanspraak maken op de top 10 in de Clio Trophy, een competitie die bij onze zuiderburen van heel hoog niveau is. Toch kunnen we na deze wedstrijd een positieve balans opstellen. De tijden in de laatste lus bewijzen dat we een stap voorwaarts hebben gezet. We kunnen haast niet wachten om in de volgende rally die lijn door te trekken.”

Die volgende wedstrijd komt er niet onmiddellijk aan. Na een druk seizoensbegin kunnen de rijders van het RACB National Team tot half augustus wat rusten. De volgende rally op het programma is immers de Belgische manche van het WRC. Daar zal het er op aan komen om zowel in de Westhoek als in en rond Francorchamps te proberen schitteren tegenover het kruim van de Belgische Clio Trophy.

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally op zondag 11 juli 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons