van der Horst

Record-startveld voor de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup

Start 2022 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder race 1
Start 2022 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder race 1
Na een pauze van vier maanden is het tijd voor een nieuw seizoen van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup. Ronald Moons en Andy Jaenen gaan het derde seizoen in van het kampioenschap en namen wederom alles onder de loep. Het concept blijft min of meer hetzelfde, maar de nieuwe influx op iRacing zorgde ervoor dat we dit jaar vier klassen krijgen en tevens ook een record-veld van 45 wagens voor de openingsmanche in Sebring.
  • LTF
Thor Tulloh - Mazda MX-5 Cup
Thor Tulloh - Mazda MX-5 Cup
BSSC1 blijft nog steeds voorbehouden voor de Mazda MX-5. De vinnige wagen is een van de weinige vaste waarden in het kampioenschap en de wedstrijden vorig seizoen bewezen steevast waarom. De gevechten waren op het scherpst van de snee en het werd geregeld pas in de laatste ronde duidelijk wie er met de winst naar huis ging gaan. Het enige jammere misschien, is dat er dit jaar slechts vijf wagens ingeschreven zijn, al komt Thor Tulloh wel terug om zijn titel te verdedigen. De Japanner liet in de podcast met Moons optekenen dat hij verliefd was op de cabrio van Mazda, dus de concurrentie is al zeker gewaarschuwd.

Simon Heck
Simon Heck
BSSC2 trekt de kaart van de vernieuwing dit seizoen met de Toyota GR86. Afgelopen weekend maakte de wagen zijn debuut op het Amerikaanse Sonoma en nu zal hij de dienst uitmaken in de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup met als start Sebring. Een goede zet van Moons en Jaenen zo blijkt, want er komen maar liefst zeventien wagens aan de start. Een mix van nieuwe namen zoals Simon Heck - die nog zesde werd in de Beker van België - en Gilles Philippaerts, vaste waarden in het kampioenschap als Jens Goosens, Niels de Cuyper en Yves Frederickx en mensen uit de Virtual Belcar die afzakken naar de Sprint Cup zoals Steven de Wulf, Jochen Lenaerts en Damien van Immerseel. Het gaat dus een zeer interessante kennismaking worden met de Japanse wagen.

Thomas Leysen versus Wouter Segers
Thomas Leysen versus Wouter Segers
BSSC3 is de eerste klasse met variatie qua machinerie. Net zoals vorig jaar zal deze bestaan uit de TCR-wagens die beschikbaar zijn op het simplatform. Helaas was er vorig jaar een neerwaartse spiraal qua aantal deelnemers, vanwege de intrede van de GT4's en die ban lijkt dit jaar jammer genoeg niet gebroken, met zes verwachtte wagens. Ook Lucas Wijnant is niet van de partij. De meervoudig kampioen maakt de overstap naar de Virtual Belcar, waardoor er sowieso een nieuwe naam op de erelijst zal verschijnen. Thomas Leysen is daarbij een grote kanshebber, nadat hij in het eerste seizoen al zeer competitief was. Maar vergeet ook beslist Sven Calbert, die nog derde eindigde in de allereerste Virtual 24 Hours of Zolder, niet.

Lorenz De Vlieger
Lorenz De Vlieger
Tot slot is er BSSC4, dat sinds vorig jaar de topklasse vormt in het kampioenschap. Weg is de Aston Martin Vantage GT4 en welkom is de Mercedes-AMG GT4, ook een van de meest recente toevoegingen op iRacing. Samen met de BMW M4 GT4 vormen zij een startveld van vijftien wagens, de op een na grootste klasse in het kampioenschap. Ook hier is uittredend kampioen Coen Klopman niet van de partij, maar er zijn toch een aantal namen die opvallen. Onder hen Renzo Uylenbroeck, vorig seizoen kampioen in Belcar 2-klasse van de Virtual Belcar, verder Jiri Crispeyn - derde in Belcar 3 - om er twee te noemen. Al zijn er ook veel namen die voor het eerst deelnemen aan het kampioenschap, waardoor er wel eens een nieuwe sterke man kan opstaan.

U begrijpt het, de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup is meer dan klaar om te schitteren tijdens de eerste wedstrijd in Sebring. Deze kan u live volgen op het YouTube-kanaal van de Virtual Belcar en gaat van start om 20:20 uur.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup - Simon HeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 5 april 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons