van der Horst

Record van 48 wagens op voorlopige deelnemerslijst Asian Le Mans Series

Graff - Oreca 07 Gibson
Graff - Oreca 07 Gibson
Vandaag maakte de ACO en LMEM een voorlopige deelnemerslijst bekend voor het komende seizoen van de Asian Le Mans Series. Daar prijken maar liefst 48 wagens op, verdeeld over drie klassen, wat een voorlopig record is voor deze serie. Opvallend wel is de gelijkmatige verdeling tussen prototypes en GT's die zullen afzakken richting de Verenigde Arabische Emiraten.
Negen wagens in LMP2, vijftien in LMP3 en 24 in de GT-klasse, dat zijn de verdelingen voor het seizoen van de Asian Le Mans Series in 2023. Vooral in de topklasse is dit toch een stijging in aantal, na een minder seizoen dit jaar. Overigens zijn het wederom alleen Europese teams die afzakken naar Dubai, waaronder een nieuw team, 99 Racing. Dat terwijl DKR Engineering en Cool Racing debuteren bij de LMP2's.

Zoals steeds zijn de Ligiers zeer goed vertegenwoordigd qua aantal bij de LMP3's, al kan Duqueine ditmaal op drie wagens rekenen. Nieuw in deze klasse is onder meer WTM Racing en MV2S Racing. Ook Cool Racing komt hier piepen met een LMP3, terwijl Rinaldi Racing de opstap maakt vanuit de GT's.

Maar de bulk van de inschrijvingen is wederom bij de GT's te vinden. Maar liefst zeven verschillende merken zullen naar het Midden-Oosten komen, waaronder Mercedes, Porsche en Aston Martin de meeste wagens inzetten. Opvallend daar is dat uittredend kampioen Inception Racing dan toch niet hun titel komt verdedigen, al zijn er wel drie McLaren's van de partij. Daarnaast komen ook vier Ferrari's aan de start, terwijl Lamborghini en BMW er maar met één exemplaar aan de start staan. Het seizoen start op 11 februari in Dubai en eindigt al op 19 februari in Abu Dhabi, met daartussen vier races van vier uur.

Foto: Asian Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 2 december 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons