van der Horst

Ries Viverette wint Benelux karting kampioenschap

Ries Viverette, een 12-jarige Tervurenaar, heeft vorig weekend het prestigieuze Rotax Benelux karting kampioenschap gewonnen met een mooie winst in het slotweekend. In zijn klasse (10 tot 13-jarigen) wist hij het hele seizoen vooraan te rijden, met enkele mooie overwinningen en vele podia als resultaat. De strijd met zijn rivalen was het hele seizoen hard, maar Ries wist telkens weer de druk van zich af te schudden.
  • St. Paul
‘Ik ben enorm blij met dit resultaat, onder meer omdat ik nadien op het podium stond met mijn twee rivalen die ook goede vrienden zijn’ zei Ries achteraf. ‘De races waren dit weekend erg verraderlijk door het steeds wisselende weer, maar de snelheid zat er goed in, en ik wist me steeds uit problemen te houden.’
‘Inderdaad’ zegt vader/mechanieker Kris, ‘hij bleef erg gefocust en wist vooral in de regen de kloof te slaan. Ook zijn starts waren telkens top. Hij heeft erg matuur gereden.’
‘We zijn erg tevreden, des te meer omdat Ries vorig jaar in de laatste race ook nog kans maakte op het kampioenschap maar door een overijverige piloot van de baan werd gereden. Het geeft een enorme voldoening om dit jaar terug te zijn gekomen en zo mooi te kunnen winnen.’
 
Ries maakt al 5 jaar deel uit van het GKS kart team, onder leiding van Paul en Koen Lemmens. Onder hun begeleiding reden onder andere Jenson Button (huidig McLaren F1-piloot), Jérôme D’Ambrosio (huidig Lotus F1 ontwikkelingspiloot), Robin Frijns (huidig Sauber F1 test piloot), en vele Belgische autopiloten. Het team won ook vele Europese en wereldtitels.
 
‘Koen en Paul hebben Ries steeds het volle vertrouwen gegeven, onder andere ook voor ontwikkelings- en afstellingswerk. Het is een uiterst professioneel team met een echt familiegevoel. We zijn hun erg ankbaar voor de ondersteuning, alsook Rico Frijsinger en de rest van het team’ aldus Kris.
Het Rotax BNL kampioenschap is een RACB-gesanctioneerde competitie, en de winnaars dragen dit jaar ook exclusief de titel van Belgisch kart kampioen.
 
Ries kijkt alvast uit naar het vervolg, daar hij nu de overstap zal maken naar de snellere klasse van 13 tot 15-jarigen.
 
‘Het wordt daar nog harder en sneller, ik kan niet wachten om te beginnen’ zegt Ries snel. ‘Ik hoop ook meer internationale ervaring te kunnen opdoen. Het wordt alsmaar serieuzer, maar eigenlijk ook leuker!’ aldus Ries.

Ries Viverette pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 30 augustus 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons