van der Horst

Riyadh: Stoffel Vandoorne: "Het was een positieve dag voor mij en het team"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Wat begon als een zeer goede namiddag voor Stoffel Vandoorne met de pole, eindigde toch met een lichte teleurstelling voor de Rumbekenaar. De race verliep perfect van bij de start voor onze landgenoot, tot op het moment dat hij zijn aanloop naar de zone om de aanvalsmodus te wapenen niet goed inschatte en daardoor de leiding aan teamgenoot Nyck de Vries moest afstaan. In de persconferentie na de race was Vandoorne vrij eerlijk in zijn analyse van deze avondrace en blikt hij ook al vooruit naar morgen.
  • LTF
Stoffel Vandoorne & Nyck de Vries na de race
Stoffel Vandoorne & Nyck de Vries na de race
"Ik had al vrij snel door waar ik mijn kans op de overwinning liet liggen. Ik miste de aanvalsmodus wanneer ik deze voor een tweede keer wilde wapenen, waardoor ik anderhalf tot twee seconden verloor, wat ook mijn eigen fout was. Nochtans was mijn ritme vrij sterk, we haalden onze targets, maar door die fout gaf ik mijn positie aan Nyck (de Vries) cadeau. Ik ben natuurlijk een beetje teleurgesteld, maar over het algemeen was het voor mij - met een pole en een tweede plaats - en het team - met onze 1-2 - een positieve dag."

Over de vraag of er morgen een nieuwe opportuniteit bestaat om de winst te pakken, antwoordde Vandoorne ook vrij eerlijk: "Het is eigenlijk vrij bijzonder als we morgen een nieuwe kans krijgen om vooraan te starten. Al denk ik niet dat het simpel zal zijn om in de duels voor de top te geraken morgen. Iedereen heeft het systeem en de baan vandaag wat beter kunnen ontdekken en ik vermoed dat de verschillen nog dichter bij elkaar gaan liggen. Maar we gaan ons best doen om bij de top te geraken."

Foto's: Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 28 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons