van der Horst

Road America: Podium voor Jan Heylen en Charlie Luck

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Road America was de vijfde manche voor de GT World Challenge America en Jan Heylen en Charlie Luck kunnen met gemengde gevoelens terugblikken op het weekend. Het Belgisch-Amerikaans duo reed op zaterdag richting het podium in de Wright Motorsports Porsche, terwijl ze er net naast vielen op zondag. Gezien hun naaste concurrenten enorm veel pech kenden dit weekend, vertrekken beide rijders naar Elkhart Lake met de leiding in de Pro-Am klasse.
  • STX Motorhomes
Op zaterdag liep het allemaal mis voor de voormalige Pro-Am leiders George Kurtz en Colin Braun in de CrowdStrike with Riley Motorsports Mercedes. Hun wagen kwam in aanraking met een gespinde Mercedes en moest daardoor de race al na twee bochten staken. Een pluspunt voor de resterende rijders in de klasse. Vooraan draaide het uit op een duel tussen de BimmerWorld BMW en de Racers Edge Motorsports Acura, waarbij deze laatste met Ashton Harrison en Mario Farnbacher de bovenhand nam. Chandler Hull en Bill Auberlen eindigden als tweede, terwijl Luck en Heylen als derde over de meet kwamen. Braun en Kurtz leidden nog het kampioenschap.

Winward Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Winward Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Maar lang zou dat niet duren, want ook op zondag liep het mis en in de eerste ronde kreeg hun wagen al problemen met een loshangende motorkap. Vooraan reed de Racers Edge Motorsports Acura weg van de rest van het veld, terwijl de Wright Motorsports Porsche, de Bimmerworld BMW en de DXDT Racing Mercedes het uitvochten voor de overige podiumplekken. Tegen het einde van de race ging Luck over het gras en viel dus zo naast het podium. Goed nieuws is wel dat hij en Heylen de leiding in de tussenstand overnemen, al is het wel met een minimale voorsprong op de Racers Edge Motorsports en CrowdStrike with Riley Motorsports, slechts vier tellen om precies te zijn. Bij de Pro's gingen beide overwinningen naar de Winward Racing Mercedes van Phillip Ellis en Russell Ward. Volgende wedstrijd vindt plaats op 24 en 25 september in Sebring.

Foto's: GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 22 augustus 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons