van der Horst

Road America: Porsche Penske Motorsport van start tot finish naar winst

Felipe Nasr en Matt Campbell
Felipe Nasr en Matt Campbell
Als er dit weekend iemand kan spreken over een perfecte race, dan was het Porsche Penske Motorsport op Road America wel. Matt Campbell en Felipe Nasr mochten starten vanaf de eerste plek na het wegvallen van de Action Express Racing Cadillac en het duo hield stand tot de finish met net geen vijf seconden voor op de Meyer Shank Racing Acura van Tom Blomqvist en Colin Braun. Dat terwijl in GTD Pro de Heart of Racing Aston Martin een tweede wedstrijd op rij won en in GTD de Paul Miller Racing BMW zijn vierde winst van het seizoen pakte.
  • LTF
Start 2023 IWSC Road America
Start 2023 IWSC Road America
De wedstrijd startte goed voor de Porsche 963 #7. De wagen kreeg ineens de beste startplaats in handen nadat Alexander Sims de Action Express Racing Cadillac crashte tijdens de warm-up eerder op de dag. Daardoor moest de Cadillac nog voor de race van start ging de handdoek in de ring gooien. Na een full course caution in het begin van de race, kon men de rest van de wedstrijd ongehinderd afmaken. Campbell en Nasr werden eerst nog bedreigd door de Cadillac Racing, maar die deemsterde in het laatste deel van de wedstrijd weg, zodat de Acura's van Meyer Shank Racing en Wayne Taylor by Andretti Autosport met Filipe Albuquerque en Ricky Taylor de rest van het podium konden inpalmen. De roze Acura van Blomqvist en Braun kon nog het dichtste naderen op de Porsche, maar strandde uiteindelijk op minder dan vijf seconden. Cadillac Racing werd als vierde geklasseerd, terwijl de JDC Miller Motorsports Porsche de top vijf vervolledigde.

The Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
The Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
In GTD Pro werd het uiteindelijk een duel tussen de Heart of Racing Aston Martin en Corvette Racing. Beiden waren zeer aan elkaar gewaagd, maar de strijd kwam ten einde nadat de gele C8.R een drive through kreeg vanwege een te korte tankbeurt. Hierdoor kregen Ross Gunn en Alex Riberas een vrijgeleide naar hun tweede overwinning op rij. De Vasser Sullivan Lexus van Jack Hawksworth en Ben Barnicoat profiteerde ook van de penalty voor de Corvette om uiteindelijk nog de tweede plek te pakken en zo moesten Jordan Taylor en Antonio Garcia tevreden zijn met het laagste podiumtrapje. Dat terwijl in GTD de winst wederom naar de Paul Miller Racing BMW ging. Madison Snow en Bryan Sellers hadden een andere strategie dan de meesten en konden net uit de klauwen blijven van de Inception Racing McLaren van Brendan Iribe en Frederik Schandorff. De Team Korthoff Motorsports Mercedes van Mike Skeen en Mikael Grenier vervolledigde het podium.

Tot slot kwamen ook LMP2 en LMP3 in actie in Wisconsin. In LMP2 was het PR1 Mathiasen Motorsports met Ben Keating en Paul Loup Chatin dat aan het langste eind trok, voor beide TDS Racing's van de duo's John Falb/Giedo van der Garde en Steven Thomas/Mikkel Jensen. LMP3 ging dan weer naar de Riley Ligier van Gar Robinson en Josh Burdon, nadat deze in de laatste ronden nog voorbij de polesittende Sean Creech Motorsport Ligier van Nico Pino en João Barbosa geraakte. De AWA Duqueine van Orey Fidani en Matt Bell mochten mee op het podium als derde.

Foto's: Porsche AG - Aston Martin RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 7 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons