van der Horst

Road Atlanta: Muehlner Motorsports America wint race, maar komt net tekort voor titel

Muehlner Motorsports America - Duqueine M30-D08 Nissan
Muehlner Motorsports America - Duqueine M30-D08 Nissan
Ook de finale van de IMSA Prototype Challenge stond dit weekend op het programma in Braselton. Muehlner Motorsports America kwam opdagen met twee Duqueine's, waar er vooral uitgekeken werd naar die van Moritz Kranz en Ugo de Wilde. Kranz maakte nog kans op de titel, maar moest wat goedmaken na een mindere wedstrijd in Virginia. De Duitser en de Belg domineerden de race met winst tot gevolg, maar voor de titel kwam Kranz net tekort.
Het weekend begon al goed voor het duo. Kranz zette de Duqueine voor een zesde keer op rij op pole en samen met de Wilde was hij duidelijk de sterkste, gezien ze in de race op twee na alle rondjes op kop reden. Voor de Duitser was dit al de derde winst van het seizoen. Hoewel de overwinning leuk meegenomen was, moesten hij uitkijken naar wat Josh Sarchet en Dakota Dickerson deden in de MLT Motorsports Ligier. Tweede eindigden deze niet, want die plaats ging naar Alan Brynjolfson en Trent Hindman in de VOLT Racing with Archangel Ligier, maar wel als derde en dat was genoeg voor beide Amerikanen om tien punten voorsprong te houden en zo de titel te claimen.

Hoewel ze net de titel niet behaalden, mag Muehlner Motorsports America toch spreken van een geslaagd seizoen in de Verenigde Staten. Samen met Kranz behaalden ze maar liefst acht poles - zes in de IMSA Prototype Challenge, de kwalificatierace voor de Rolex 24 en de pole voor de Rolex 24 zelf - en pakten winst in drie wedstrijden. Hiermee heeft het team alleszins een goede basis voor een vervolg in 2022.

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 13 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons