van der Horst

Roar before the Rolex 24: JDC-Miller Motorsports en KCMG pakken pole

JDC-Miller Motorsports - Cadillac DPi-V.R
JDC-Miller Motorsports - Cadillac DPi-V.R
Na de kwalificaties voor de kwalificatierace voor de Roar before the Rolex 24 is het de JDC-Miller Motorsports Cadillac die vanaf pole vertrekt. Tristan Vautier zorgde voor de snelste tijd en bleef aanvankelijk net de Acura van Filipe Albuquerque voor. Al zal Wayne Taylor Racing na een penalty achteraan starten, waardoor de Chip Ganassi Racing Cadillac van Alex Lynn als tweede zal starten. In GTD Pro is het de KCMG Porsche, de wagen van Laurens Vanthoor, die vanaf pole mag starten.
  • LTF
Na de kwalficaties werd na de technische controle de WTR Acura achteraan de grid gezet, dit omdat de achtervleugel van de wagen niet de minimumhoogte had. Daardoor promoveert één van de twee Chip Ganassi Racing Cadillacs naar de tweede plaats. De tweede startrij wordt ingenomen door de Action Express Racing Cadillac's, terwijl de Meyer Shank Racing Acura de top vijf vervolledigt. In LMP2 was het niemand minder dan Ben Keating die de PR1 Mathiasen Motorsports Oreca naar de pole leidde, voor de zusterwagen. Cameron Shields bezorgde voor het tweede jaar op rij de pole voor Muehlner Motorsports America Duqueine in LMP3. De Amerikaan, die de wagen ondermeer deelt met Ugo de Wilde, bleef twee tiende voor op de Performance Tech Motorsports Ligier, terwijl de tweede wagen van het Belgisch-Amerikaanse team als vierde zal starten.

KCMG - Porsche 911 GT3 R
KCMG - Porsche 911 GT3 R
In GTD Pro zorgde Alexandre Imperatori ervoor dat de KCMG Porsche vanaf pole mag starten. De Zwitser bleef net de Pfaff Motorsports Porsche van Mathieu Jaminet voor. Derde bij de GT's en tevens de pole in GTD, ging naar Kenny Habul in de Sun Energy 1 Mercedes. Langs Belgische zijde eindigde de Heart of Racing Aston Martin van Maxime Martin als vierde en de WeatherTech Racing Porsche van Alessio Picariello als negende in GTD Pro. De Wright Motorsports Porsche van Jan Heylen start als elfde in GTD.

Vanavond staat de kwalificatierace op het programma die de startgrid zal bepalen voor de Rolex 24 volgende. Overigens zullen niet al onze landgenoten vandaag racen. Aangezien dit maar een race over 100 minuten is en er tevens punten te verdienen zijn voor het algemeen kampioenschap, moeten de teams op voorhand beslissen welke piloten er aan de start zullen verschijnen. Zo komen Ugo de Wilde (Muehlner Motorsports America LMP3), Picariello en Heylen vandaag wel al in actie, terwijl Vanthoor en Martin pas volgende week terug achter het stuur zitten.

Foto's: IMSA - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 23 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons