van der Horst

Rolex 24: Winnaar Antonio Garcia testte positief op COVID-19 tijdens race

Antonio Garcia
Antonio Garcia
De GTLM-klasse in de Rolex 24 werd gisterenavond gewonnen door de Corvette van Jordan Taylor, Nick Catsburg en Antonio Garcia, maar wat velen niet weten is dat de eerste twee rijders de laatste zeven uur zonder de Spanjaard moesten afwerken. Garcia werd positief bevonden op COVID-19, waardoor de veteraan volgens de regels van IMSA uit de race gehaald werd.
  • Hamofa Performance
De positieve test kwam na een routine-controle die nodig is om Amerika te verlaten na de race. Nochtans was Garcia getest bij aankomst van de Rolex 24 en die test was wel negatief was. Eens de resultaten bekend waren van de Spanjaard, moest het team hem per direct op non-actief zetten, waarbij Taylor - die overigens klaar was met zijn stints - en Catsburg de klus alleen moesten klaren, met succes. Voor Garcia was het overigens de tweede maal dat hij het virus opliep, nadat hij in december ook al symptomen vertoonde en pas begin januari gezond verklaard werd.

Hiermee kregen we een tweede piloot die positief testte tijdens de laatste twee dagen te Daytona. Michael De Quesada, piloot voor de Alegra Motorsports Mercedes, werd ook positief bevonden een paar uur voor de race. Het team kon met Mike Skeen nog last-minute een vervanger oproepen om toch te kunnen starten.

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 1 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons