van der Horst

Schitterende finale brengt Ean Eyckmans derde plaats in EK eindstand

Zuera
Zuera
De slotmanche van het Europees kampioenschap karting voor de OKJ en OK klasse vond dit weekend plaats in het Spaanse Zuera. Op de snelle baan, niet ver van Zaragossa, werden de Europese titels verdeeld en onder de kanshebbers bevond zich ook nog een Belg. Ean Eyckmans presteerde buitengewoon, lag lang aan de leiding in de finale van OKJ en werd daarin uiteindelijk tweede. Het levert hem een schitterende derde plaats op in eindstand van het Europese kampioenschap.
  • Powercars
Twee weken na de voorlaatste manche in Sarno, viel dit weekend het doek over het EK voor de OK en OK Junioren. Na prima kwalificaties voor onze Belgen Ean Eyckmans en Douwe Dedecker in de OKJ  klasse, volgden er evenzeer erg sterke manches op zaterdag. Het bracht onze landgenoten in een kansrijke positie voor de finale van zondag. Dedecker mocht als vierde van start,  Eyckmans volgde twee plaatsen verderop, op P6.

Podium OKJ
Podium OKJ
Eyckmans kwam al snel in het goede ritme en schoof meteen enkele plaatsen op, terwijl ook Dedecker een goede openingsfase kende. De Limburger moest in het vervolg van de wedstrijd wel weer wat plaatsen toeggeven en zou negende worden. Voor Eyckmans liep het als een trein en de Kosmic fabrieksrijder nam zelfs de kop van de koers in handen. Tot in de laatste ronde leek een overwinning mogelijk, maar een ongenaakbare Freddie Slater bleek over een indrukwekkend tempo te beschikken en nam de leiding over van Eyckmans. Slater dikt zijn puntentotaal verder aan tot 99 en is daarmee overtuigend Europees kampioen geworden. Mattheus Ferreira werd tweede in de eindstand voor Ean Eyckmans. Die eist dus een schitterende derde plaats in de EK eindstand op, ten koste van Alex Powell die in de finale crashte en geen punten pakte. Douwe Dedecker sluit de Europese campagne af als twaalfde. Onze derde landgenoot, Lenn Nijs, kon zich niet plaatsen voor de finale en staat 71e in de eindstand. 

Kimi Antonelli
Kimi Antonelli
In de OK klasse  is de zege voor Kimi Antonelli. De Italiaan begon als leider in de tussenstand en vanaf de pole aan de finale. Enkel Arvid Lindblad, die als derde aan de finale begon kon nog een bedreiging vorrmen voor Antonellli. De Italiaan kende de beste start maar zag Lindblad wel doorschuiven naar P2. Lindblad kon een halve  wedstrijd lang druk zetten op Antonelli maar moest vanaf toezien hoe Antonelli aan de horizon verdween, de wedstrijd won en de titel pakte. Lindblad werd tweede en staat derde in de eindstand. Rafael Camara nestelde zich op P2 nog tussen beiden heren in de eindstand. Graag vermelden we nog de mooie toptien eindklassering voor onze landgenoot Lorens Lecertua. De Waal eindigde knap zevende in de finale. 

Foto's: FIA Karting & Ean EyckmansSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 25 juli 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons