van der Horst

Silverstone 500: 2 Seas Motorsport wint met debuterende Mercedes

2 Seas Motorsport - Mercedes-Benz AMG GT3
2 Seas Motorsport - Mercedes-Benz AMG GT3
De pole nemen, het openingsuur domineren en op het einde van de race als eerste over de finish rijden terwijl je voor het eerst met een nieuwe wagen debuteert, dat is het verhaal van 2 Seas Motorsport tijdens de Silverstone 500. Hunter Abbott en Martin Kodric reden zonder problemen met de Mercedes in een recordbrekende editie richting winst, voor de beide Barwell Motorsport Lamborghini's van Sandy Mitchell/Adam Balon en Leo Machitski/Dennis Lind. Toch kreeg het Brits-Kroatische duo de overwinning niet cadeau.
Start 2021 British GT Silverstone 500
Start 2021 British GT Silverstone 500
Abbott was enorm sterk vertrokken en kon al snel een gat slaan tegenover de rest van de deelnemers. Dat terwijl Machitski nog in de eerste ronde een spin meemaakte en zich terugknokte in de strijd vooraan. Eens de Rus het stuur voor de eerste keer overgaf aan Lind, werd het een strijd tussen de Lamborghini en de Mercedes. Van daaruit werd het, gezien er drie verplichte pitstops en evenveel rijderwissels moesten afgewerkt worden, een haasje-over tot we pas de echte finale kregen in de laatste twintig minuten.

Kodric had genoeg voorsprong op de Lamborghini van Lind, die op zijn beurt ineens naar achteren moest kijken. Mitchell kwam tot bij de Deen in de strijd om de tweede plaats en de Schot pakte deze over in de laatste minuut van de race. Charlie Eastwood en Giovanni Petrobelli (TF Sport Aston Martin) eindigden als vierde, terwijl Yelmer Buurman/Ian Loggie (Ram Racing Mercedes) de top vijf vervolledigden. Nog een opvallend feit was dat de race over de 500 kilometer ging aangezien de safety car geen enkele keer moest uitrukken tijdens en zo mogen spreken over een recordbrekende editie.

Matt Topham en Darren Turner
Matt Topham en Darren Turner
In GT4 ging de overwinning naar de Newbridge Motorsport Aston Martin met dank aan Matt Topham en fabriekspiloot Darren Turner. Het duo kon zich opwerken naar de leiding en daarna deed de ervaring van Turner de rest om ook bij hun debuut met de winst naar huis te gaan. Als tweede kwam de Steller Motorsport Audi van Richard Williams en Sennan Fielding over de meet, nadat zij besloten om zelfs als eerste de pits in te duiken na 20 minuten racen. Williams verklaarde dat de strategie die zij voorzien hadden de snelste was voor hen, met succes. Derde aan de meet was Toyota Gazoo Racing UK, met John Ferguson en Scott McKenna achter stuur van de Supra GT4.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 27 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone 500.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons