van der Horst

Slechts drie sprintraces meer, maar met meer punten

Imola 2021
Imola 2021
Liberty Media organiseerde vorig jaar voor het eerst sprint kwalificatieraces op zaterdag die de startgrid voor zondag bepaalden en dat bij drie wedstrijden. De bedoeling was om er dit jaar zes te houden, maar dat stuitte op verzet van de teams. Uiteindelijk kwam men tot een compromis, er komen drie sprintraces die echter recht geven op veel meer punten dan vorig jaar.
  • Heinz Performance
Liberty Media wou zes sprint kwalificatieraces maar volgens de F1 teams zou dit te veel kosten en zou het afgesproken budgetplafond zo overschreden worden. Na lange onderhandelingen kwam men tot een akkoord, er komen maar drie sprintraces en het afgesproken budgetplafond blijft behouden. Let op er wordt niet langer gesproken over kwalificatie sprint races maar kortweg over sprintraces. Die races op zaterdag worden dus gezien als echte wedstrijden die niet alleen de startgrid bepalen maar ook heel wat punten opleveren. Zo krijgen de eerste acht geklasseerde rijders punten met niet minder dan 8 punten voor de winnaar, tegenover drie punten voor de winnaar vorig jaar.
 
De drie Grote Prijzen die voorafgegaan worden door een sprintrace dit jaar zijn de GP van Emilia Romagna (Imola), de GP Oostenrijk en de GP Brazilië.

Foto: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 14 februari 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons