van der Horst

Slovakia Ring: Buhk verliest licentie - Verdonck valt in

Nico Verdonck
Nico Verdonck
Nico Verdonck, gisteren nog actief te Circuit Zolder, zal dit weekend deelnemen aan de Blancpain Sprint Series-races op de Slovakia Ring. De Brusselaar vervangt er in extremis Maximilian Buhk, die aan de kant moet blijven nadat hij na de laatste ADAC GT Masters meeting (tevens op de Slovakia Ring) door de stewards werd doorverwezen naar het disciplinair comité van de Duitse motorsportbond DMSB, de tegenhanger van de RACB.
Verdonck/Götz - HTP Motorsport
Verdonck/Götz - HTP Motorsport
Maximilian Buhk beleefde een weekend om te vergeten afgelopen twee weken geleden bij de ADAC GT Masters meeting, eveneens op de Slovakia Ring. Na afloop werden zowel Buhk als zijn teamgenoot Götz geschrapt uit de uitslag van race 2 wegens een inbreuk op artikel 30.4 van de reglementen. Dat artikel schrijft voor dat rijders hun wagen, bij een defect, met zorg moeten parkeren en de aanwijzigingen van de baanposten moeten opvolgen. Buhk zou naar verluidt dat laatste niet gedaan hebben, waarna de lokale Slowaakse stewards het incident meldden aan het disciplinair comité van de Duitse DMSB. Dat orgaan kon vervolgens niets anders doen dan de ADAC Junior-rijder van het jaar tijdelijk schorsen, iets wat Autosport.be bevestigd werd door een betrokkene van het team.

De titelambities van huidige kampioenschapsleider Maxi Buhk krijgen vanwege die beslissing wel een flinke deuk, aangezien hij dit weekend geen punten kan pakken. Onze landgenoot Nico Verdonck zal de onfortuinlijke Buhk vervangen op de #84 HTP Mercedes AMG SLS.

Foto: Niels Vaeck & Decancq/SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 22 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons