Spa: Harry King zonder problemen naar zege in race 1

Larry King - Parker Revs Motorsport
De Brit Harry King (Parker Revs Motorsport), al de snelste in Spa in alle sessies tot nu toe, won vrijdagnamiddag ook de eerste race voor de Porsche Carrera Cup Benelux. De zege van de Brit kwam nooit in gevaar en hij haalde het van Glenn Van Parijs (NGT Racing) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite). Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) won de ProAm klasse terwijl de zege in de Am klasse naar Sebastien Lajoux (DUWO Racing) ging.
Start 2022 Porsche Carrera Cup Benelux Spa Race 1
Het lag in de lijn der verwachtingen, niemand was opgewassen tegen Harry King. De Brit,  die ook deelneemt aan de Porsche Mobil 1 Supercup,  won ogenschijnlijk met gemak de eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux in het voorprogramma van de 6 Hours of Spa. King had aan de meet meer dan 15 seconden voorsprong op Glenn Van Parijs en 18,7 seconde op Ghislain Cordeel. Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing) eindigde voor zijn debuut in de klasse op de vierde plaats. Een eindje verder volgde Dylan Derdaele (Belgium Racing) op de vijfde plaats, de regerende kampioen vond dit weekend nog niet de ideale set up maar beperkte de schade door twee plaatsen op te rukken in de race.

Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Achter Derdaele sloot Sam Dejonghe (Team PGZ by RedAnt Racing) zijn eerste race in de cup af op de zesde plaats. Hij bleef net zijn teamgenoot Xavier Maassen voor. Sebastian Freymuth (PG Motorsport) pakte de achtste plaats. Jan Lauryssen (Q1 Trackracing), winnaar in de ProAm klasse, en Lucas Van Eijndhoven (JW Raceservice) sloten de top tien af. Koen Wouters (Belgium Racing) werd tweede in de ProAm klasse en elfde algemeen. Hij wist nog net Tom Boonen (Team PGZ by RedAnt Racing) voor te blijven die derde werd in de klasse. Sebastien Lajoux volgde op de dertiende plaats en won de Am klasse voor Philip Wils (Speedlover) en Luc Vanderfeesten (Team PGZ by RedAnt Racing). Stijn Lowette (NGT Racing) maakte aanspraak op de klassezege, maar een aanrijding op het einde van de race maakte een einde aan zijn kansen op de zege. Zaterdagmorgen volgt nog de tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Foto's: Thomas Smets

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 6 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.