van der Horst

Spa Racing Festival: Onverwachte zege voor Willem Meijer en Jamie Vandenbalck

Xwift Racing Events - BMW M2 Racing Cup
Xwift Racing Events - BMW M2 Racing Cup
Willem Meijer en Jamie Vandenbalck (Xwift Racing Events) hebben op het circuit van Spa Francorchamps een nochtans catastrofaal gestart weekend op prachtige wijze afgesloten. Problemen met hun wagen tijdens de vrije sessie resulteerden er in dat ze de wagen niet verder konden gebruiken tijdens het weekend, maar gelukkig wist Willem Meijer nog een reservewagen op de kop te tikken. Met die bolide moesten ze de kwalificatie en de beide races van de VRM BMW M2 Cup rijden. Niettegenstaande dat ze ver op de grid startten wisten ze toch nog de tweede race te winnen.
De eerste race werd gewonnen door het duo Dante Rappange/Dick Warmerdam(Bas Koeten Racing). Nochtans lag in de laatste ronde Colin Caresani op kop voor Kelvin Snoeks, maar de twee raakten elkaar en gingen van de baan. Zo ging de zege naar Rappange/Warmerdam voor Maxime Oosten (Bas Koeten Racing) en Daan Pijl/Tomasz Magdziarz (Team Bleekemolen). Meijer/Vandenbalck eindigden op de vijfde plaats.

In de tweede race startten Meijer/Vandenbalck pas van op de elfde plaats, maar de Xwift Racing Events BMW rukte in de slotfase van de race fel op en alzo wisten onze landgenoot en zijn Nederlandse teamgenoot alsnog de race te winnen. Een mooie afsluiter van een reeds leuke week voor de familie Vandenbalck, want Jamie werd eerder deze week vader. Dante Rappange/Dick Warmerdam kwamen ditmaal als tweede over de finishlijn. Daan Pijl en Tomasz Magdziarz werden net als in race 1 derde.

Foto: VRM BMW M2 CupDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VRM BMW M2 Cup op zondag 17 oktober 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons