van der Horst

Spa: Team Redline pakt winst in beide klassen

Team Redline - Oreca 07
Team Redline - Oreca 07
Zaterdag stond de tweede manche van de Le Mans Virtual Series op het programma. Ditmaal trokken zij richting Spa-Francorchamps, waar men zoals het echte FIA WEC een race over zes uur betwistte. Grote slokop was Team Redline, want Bono Huis, Atze Kerkhofs en Felix Rosenqvist pakten de overwinning in de LMP-klasse, terwijl Kevin Siggy, Rudy van Buren en Enzo Bonito zegevierden bij de GTE's.
Bij de LMP's werd het een gevecht om wie er best om kon gaan met het benzineverbruik en dat was vooral naar het einde van de race toe belangrijk. Vooraan was het R8G Esports #8 dat tijdens de race constant op kop reed, maar alles in rook zag opgaan op 10 minuten van het einde wanneer Hany Alsabti de pits opzocht voor een splash & dash. Hiervan profiteerde Team Redline om zo de overwinning te behalen, voor Floyd ByKolles-Burst #4 en Rebellion GPX Esports #1.

Team WRT SIMTAG Esports kende net zoals in Monza een moeilijke race, waarbij zij hun achtervleugel verloren na een aanrijding in Les Combes. Zij eindigden uiteindelijk als achttiende. Stoffel Vandoorne zijn team, JOTA, deed het iets beter met een vijftiende stek. Vandaag kwam er ook een derde Belg in actie met Jarno D'Hauw, maar ook zijn team, Williams Esports Fanatec, kende een niet al te beste race en zij moesten opgeven.

BMW Team Redline - BMW M8 GTE
BMW Team Redline - BMW M8 GTE
Bij de GTE's werd het ook uitkijken wie het best zijn brandstoftank kon sparen en net zoals bij de LMP's was het BMW Team Redline die daar het best in slaagden. Op het moment dat hun zusterteam in LMP de leiding overnam, was het Siggy die de wagen voorbij Mitchell DeJong piloteerde en zo het Porsche Esports Team naar een tweede plaats verwees. Derde eindigde de tweede Porsche Esports Team-wagen met onder meer Sage Karam achter het stuur. Simon Pilate, die uitkomt in de R8G Esports BMW, eindigde als veertiende in de klasse. De volgende wedstrijd belooft wel een interessante te worden, want dan trekken beide klassen richting de beruchte Nordschleife op 13 november.

Foto's: Le Mans Virtual Series - BMW Esports



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zondag 17 oktober 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons