van der Horst

SRO Speedweek: KTM sterk - moeilijke opdracht voor PK Carsport

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Voor PK Carsport vormt de vierde manche van de GT2 European Series het hoogtepunt van het seizoen vermits die doorgaat het circuit van Spa-Francorchamps. Bert Longin en Peter Guelinckx willen dus zeker schitteren in hun thuisrace, maar het wordt niet gemakkelijk. Tijdens de kwalificaties waren de KTM’s immers te sterk voor de concurrentie niettegenstaande een mooie prestatie van Peter Guelinckx in de eerste kwalificatie en ook het weer toonde zich wispelturig.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Aan de andere kant kunnen Bert Longin en Peter Guelinckx mogelijk hun achterstand op de puntenleiders Mark Patterson en Anders Fjordbach verkleinen gezien de High Class Racing Audi R8 LMS GT2 in de vrije trainingen van de baan ging en mogelijk niet hersteld geraakt voor de races zondag. Gezien de Audi niet deelnam aan de kwalificatie, waar slechts 10 wagens de piste namen, moeten Patterson en Fjordbach, achteraan de grid starten moest de wagen alsnog klaar geraken.

Christoph Ulrich - Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2
Christoph Ulrich - Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2
In de eerste kwalificatie was Peter Guelinckx in goede doen, hij reed een ronde in 2:28.259, goed voor de tweede beste prestatie van de sessie. Maar Christoph Ulrich reed iedereen naar huis met zijn Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2 met een ronde in 2:26.340. Leonardo Gorini klokte de derde tijd met de Porsche 911 GT2 RS van LP Racing.

Stefan Rosina - True Racing KTM X-Bow GT2
Stefan Rosina - True Racing KTM X-Bow GT2
In de tweede kwalificatie was het de beurt aan Bert Longin, die tweemaal zijn tijd zag geschrapt worden voor het overschrijden van de track limits, om zich te kwalificeren, ronde in 2:25.748 bleek slechts voldoende voor een vijfde startplaats. Vooraan was nu Stefan Rosina (True Racing KTM X-Bow GT2 – 2:24.656) te vinden, hij ging Peter Kox (Reiter Engineering KTM X-Bow GT2), Michael Vergers (Speed Factory Racing Porsche 911 GT2 RS) en Christoph Ulrich vooraf.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 24 juli 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons