Stock Car Curitiba: Zesde plaats voor Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor - Shell Racing
Laurens Vanthoor en Maxime Martin namen dit weekend deel aan de opnemingsrace voor het Braziliaanse Stock Car kampioenschap op het circuit van Curitiba. De Belgen toonden zich competitief tijdens de kwalificaties maar vanwege race-incidenten zat er uiteindelijk geen podiumplaats in voor hen. Vanthoor eindigde met teammaat Ricardo Zonta nog als zesde. Voor Maxime Martin was de race over nadat de van een andere wagen losgekomen motorkap zich in zijn voorruit boorde.
Laurens Vanthoor hier in vierde positie
Laurens Vanthoor (Shell Racing) amuseerde zich kostelijk in een race die gekenmerkt werd door de vele inhaalmanoeuvres en leek op weg naar een mooi resultaat maar hij verloor bij de laatste pitstop veel tijd en moest zich opnieuw opwerken in het veld. Uiteindelijk kwam hij als zesde over de lijn met minder dan een seconde voorsprong op de wagen van Nelson Piquet Jr. en  Atila Abreu.

Voor Maxime Martin (TMG Motorsport), die een bolide deelde met Valdeno Brito, verliep de race minder voorspoedig, naast het incident met de rondvliegende motorkap kreeg hun wagen nog een straftijd van 20 seconden voor een inbreuk bij de pitstop. Zij werden nog als 22ste geklasseerd op zes ronden van de winnaars Marcos Gomes/Antonio Pizzonia (Voxx Racing Team).
Deur aan deur gevecht in de race
Allam Khodair/Antonio F. Costa (Full Time Sports) werden tweede op slechts 1,4 seconde van de winnaars, de laatste podiumplaats ging naar Felipe Fraga/Rodrigo Sperafico (Voxx Racing Team). Lucas Di Grassi (Ipiranga-RCM) finishte op de vijftiende positie en Rubens Barrichello/Augusto Farfus (Full Time Sports) kwamen niet verder dan de 20ste plaats.

Foto's: Brasil Stock Car

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 7 maart 2016.