van der Horst

Stoffel Vandoorne officieel reserverijder voor McLaren F1 (update)

9e27f75409053c54eb1e0a49c9e6e838e8d8e741.jpg
Het McLaren F1 team bevestigde vandaag dat Stoffel Vandoorne dit seizoen de rol van reserverijder zal opnemen. In die hoedanigheid zal de Rumbekenaar Jenson Button en nieuwkomer Kevin Magnussen assisteren bij het ontwikkelen van de McLaren MP4-29 die morgen wordt voorgesteld. Daarnaast zal onze jonge landgenoot zoals verwacht ook aan de slag gaan bij ART in de GP2 Series.
"Ik ben opgetogen en vereerd door het F1-McLaren Mercedes-team tot reserverijder voor 2014 te zijn aangeduid en maar wat blij om voor het ART GP2-team te gaan rijden", stelt Vandoorne.

Met manager Jenson Button
Met manager Jenson Button
"Ik maak nu bijna een jaar deel uit van het McLaren Young Driver Programme en heb in die tijdspanne enorm veel geleerd. Elke week ben ik één tot meerdere keren actief in het McLaren Technology Centre (MTC) waar ik veel werk verricht in de MTC-simulator en op die manier de McLaren F1-ingenieurs bij sta in de ontwikkeling van de nieuwe F1 MP4-29. Het afgelopen jaar heb ik me via dat zelfde McLaren Young Driver Programma ook zowel fysisch als mentaal optimaal kunnen voorbereiden; de jongens in Woking weten als geen ander hoe iemand voor een job als F1-rijder klaar te stomen en ik vond en vind het werkelijk fantastisch om met hen te kunnen samenwerken.  Ik hou er van me te verdiepen in het technisch aspect van een F1 GP-weekend zodat het me dan ook geen moeite zal kosten om de taken die me als officieel F1-reserverijder bij McLaren wachten in alle ernst in te vervullen. Ik zal er alles aan doen om Jenson Button en Kevin Magnussen bij te staan opdat ze dit seizoen succesrijk zouden kunnen zijn", aldus de West-Vlaming.

Proeven van F1 in Goodwood
Proeven van F1 in Goodwood
"Wat nu mijn aantreden bij ART betreft, het team heeft een uitstekende staat van dienst in GP2 en ik ben teameigenaars Nicholas Todt en Frederic Vasseur erg dankbaar voor deze fantastische kans. ART werd met Nico Rosberg in 2005, Lewis Hamilton in 2006 en Nico Hulkenberg in 2009 reeds driemaal GP2-kampioen en alledrie de rijders schopten het tot in F1. Nico en Lewis wisten races te winnen en laatstgenoemde werd zelfs F1-wereldkampioen. Nu, ik heb geen glazen bol en onderschat zeker de tegenstand niet, het niveau ligt erg hoog, maar ik neem me wel voor met ART races te winnen en hoop dat zulks me zal helpen om mijn ultieme doel, de F1, te bereiken".

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Stoffel is een uitstekende jonge piloot - snel, vechtlustig, constant, intelligent en ambitieus - en heeft in het jaar dat hij bij McLaren aan het werk was bij iedereen een uitstekende indruk nagelaten", stelde sportief directeur bij McLaren Sam Michael van zijn kant. "Zijn technische feedback is uitstekend, hij levert prima werk in onze simulator (waar hij als een van de weinigen ook driedimensionaal werkt zonder daarbij ziek te worden - nvdr.) en schuwt het harde werk niet. Daarenboven is hij ook snel. Hij werd in 2012 kampioen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en eindigde vorig jaar in zijn eerste jaar in de World Weries by Renault 3.5 als tweede met vier zeges. Een indrukwekkend parcours tot dusver en we verwachten dan ook dat hij het in GP2 prima zal doen. Wat er nadien gebeurt, zien we wel".

Foto's: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op donderdag 23 januari 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons