van der Horst

Strakka Racing met minstens vier McLarens in Blancpain GT

Strakka Racing - McLaren 650S GT3
Strakka Racing - McLaren 650S GT3
Het gaat de Blancpain GT Series voor de wind. Het seizoen is nog maar net afgelopen of er worden al heel wat plannen gesmeed voor 2017. De komst van Strakka Racing spant misschien wel de kroon. Het Britse team heeft een sterke staat van dienst in LMP1 en LMP2, maar wil nu met een omvangrijk GT3-programma een rendabel project op poten zetten. Zowel McLaren GT als Strakka Racing maakten vandaag bekend dat er minstens vier McLaren 650S GT3's zullen worden ingezet in de tien manches van de Blancpain GT Series. Het WEC-programma stopt met onmiddellijke ingang.
De titel die Garage 59 afgelopen seizoen met Rob Bell, Shane Van Gisbergen en Come Ledogar veroverde in de Blancpain GT Series Endurance Cup heeft het Britse merk duidelijk geen windeieren gelegd. De nieuwe samenwerking met Strakka Racing moet er een worden voor de lange termijn. Onder andere McLaren GT Academy Drivers zullen worden ondergebracht bij het team en ook Nick Leventis, de stichter van het team, zal deel uitmaken van het rijderscorps volgend jaar. Uiteraard worden ook enkele fabrieksrijders verwacht, al is het nog niet duidelijk in welke categoriën de wagens zullen worden ondergebracht. Het is niet geheel duidelijk wat de impact hiervan zal zijn op het Garage 59 programma. 

Strakka Racing zal zich in 2017 uitsluitend focussen op GT3, waardoor er dus een einde komt aan het LMP2-engagement van het team in het FIA WEC. Een terugkeer wordt echter niet uitgesloten, mogelijks zelfs in de LMP1-Privateer klasse. 

Foto: Strakka Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op dinsdag 8 november 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons