van der Horst

Succesvolle opening zesde editie van InterClassics Brussels.

“Ickx 75th Birthday // Tribute to a race legend” - Porsche 956
“Ickx 75th Birthday // Tribute to a race legend” - Porsche 956
Op vrijdag 19 november opende InterClassics Brussels de deuren en dat voor de zesde maal al. Vorig jaar kon de expo niet doorgaan wegens de COVID-19 pandemie waardoor de speciale thema’s die voorzien waren voor 2020, en “65 years Elva, the birth of McLaren”, naar dit jaar werden verplaatst. Niettegenstaande er nu ook nog strenge maatregelen gelden, COVID Safe ticket en mondmasker zijn verplicht, zakte het publiek vrijdag al talrijk af naar de EXPO hallen in Brussel.
InterClassics Brussels 2021
InterClassics Brussels 2021
Drie volledige hallen (Paleis 5, 6 en 9) alsook een deel van paleis 7 worden dit jaar ingenomen door InterClassics Brussels. Ook dit jaar vormt Interclassics Brussels een paradijs voor de liefhebber van klassieke wagens. Alles wat de liefhebber aanbelangd is er te zien en te koop met naast de mooiste wagens ook moto’s, auto-onderdelen, gadgets, vintage kledingstukken, boeken, posters alsook kunstwerken. InterClassics Brussels is nog open op zaterdag 20 en zondag 21 november van 10 tot 18u. De ticketprijs aan de deur bedraagt 17,50 Euro, kinderen vanaf 12 jaren komen er gratis in.

Brabham BT 26 Ford
Brabham BT 26 Ford
De twee speciale thema’s lonen zeker de moeite. “Ickx 75th Birthday // Tribute to a race legend” toont verschillende wagens die bepalend waren voor de carrière van Jacky Ickx. Zo zien we de Ferrari 312 B2 en de Brabham BT26 formule 1 maar daarnaast ook de Porsche 956 Group C, de Porsche 935, Gulf GR7, de Alfa Romeo 33/TT alsook de bolides uit de Dakar, de Citroën CX als de Mercedes G klasse. Ook het debuut van Jacky Ickx in de autosport werd niet vergeten en wordt weergegeven door de aanwezigheid van een BMW 700 Sport, zijn eerste racewagen, als de Ford Cortina Lotus. Daarnaast vallen er ook verscheidene memorabilia en modelwagens te bewonderen. Zaternamiddag komt Jacky Ickx zelf een bezoek brengen aan de beurs.

“65 years Elva, the birth of McLaren”
“65 years Elva, the birth of McLaren”
De expo “65 years Elva, the birth of McLaren” brengt enkele zeldzame bolides van het Britse merk naar Brussel. Zo is er de Elva GT160 waarvan er maar drie exemplaren gebouwd werden maar ook de FJ 100 een van de weinige formule wagens door Elva ontworpen. Elva zou ook de eerste McLaren’s bouwen en later opgaan in dat laatste merk. De recente ode aan Elva van McLaren de McLaren Elva Supercar staat er te pronken.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op vrijdag 19 november 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons