Supercar Madness Finaleraces: Sam Dejonghe en Thomas Piessens pakken zege in race 1

Deldiche Racing - Norma M20FC
De eerste race van de finale van de Supercar Challenge te Assen werd gewonnen door de Deldiche Racing Norma M20FC van Sam Dejonghe en Thomas Piessens. Bij de woelige aanvang van de wedstrijd moest Thomas Piessens nog de LMP3 van Max Aschoff voor zich dulden, maar na de pitstops rukte Sam Dejonghe op vanuit derde positie naar de leiding om autoritair naar de zege te rijden.
Max Tubben - BMW M6 GT3
De prototypes mochten als eerste starten, een beetje later volgden dan de wagens uit de GT en Sport divisies. Piessens vertrok van op de pole maar het was Aschoff in de Ginetta G58 die de beste start nam. Bij de GT’s nam Bart Arendsen (BMW M6 GT3) de beste start. Maar al kort na de start moest de safety car naar buiten nadat een Zilhouette na een aanrijding naast de baan belandde. Nadat de race was hervat ging ook de Lotus van onze landgenoot John Engelborghs van de baan wat resulteerde in een FCY. Daarop was het snel tijd voor de pitstops waarna Max Tubben die voor het eerst uitkwam op een BMW M6 GT3 de leiding had voor Gary Hauser in de Norma LMP3 en Sam Dejonghe.

Podium Proto Challenge race 1 Assen
Maar er is geen houden aan Sam Dejonghe die eerst Hauser passeerde en wat later ook voorbij Tubben ging. Deze laatste moest ook de Norma van Hauser voorbij laten waarop de top drie vast lag. De plaatsen vier tot en met zes werden ook ingenomen door BMW’s M6 GT3 van respectievelijk Bart Arendsen, van Vliet/Schouten en Mex Jansen. Roger Grouwels kwam met zijn Bentley Continental als zevende over de finishlijn. Max Aschoff kende nog problemen op het einde van de race en viel terug naar de twaalfde positie. De Norma’s CN van Alain Berg en Luc de Cock waren al eerder in de race tot opgave gedwongen.

Remco de Beus (JR Motorsport BMW M.) won de Supersport 1 divisie voor de Hyundai i30N TCR van De Borst/Van Oord. Teunis van de Grif (VW Golf TCR) was primus in de Supersport 2 divisie waar Tony Verhulst (Honda Civic TCR) op het laagste podiumtrapje mocht plaats nemen. Chris Voet en Bart van den Broeck eindigden met hun Traxx Racing Team Peugeot RCZ net naast het podium in de Sport divisie.

Foto's: Supercar Challenge

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 29 oktober 2022.