van der Horst

Team WRT maakt rijders voor WEC bekend

Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT, LM P2 kampioen in zowel het WEC als de ELMS, heeft de namen van de rijders bekend gemaakt die de twee Oreca’s die het team dit jaar in het WEC inzet zullen bemannen. Voor het tweede jaar op rij vinden we geen enkele Belg terug onder de rijders. Team WRT trekt voluit de kaart van Audi dat volgend jaar zijn intrede doet in het WEC en kiest dan ook voor piloten die al onder contract liggen bij Audi.
René Rast
René Rast
Sean Gelael was al zeker, dat had de rijder zelf al eerder bekend gemaakt. Gelael komt over van JOTA en is een belangrijke geldschieter voor het team. Even werd gehoopt dat hij zijn teamgenoten van vorig jaar, Stoffel Vandoorne en Tom Blomqvist zou meebrengen, maar niets is minder waar. De Indonesiër wordt op de Oreca met het nummer 32 bijgestaan door twee Audi rijders, René Rast en Robin Frijns. Rast zal ook ingezet worden bij het ontwikkelen van de Audi LMDh terwijl Frijns vorig jaar al voor het team reed.

Norman Nato
Norman Nato
De tweede wagen met het nummer 41 wordt ingezet onder de naam van Realteam by WRT met als rijders Ferdinand Habsburg, Rui Andrade en Norman Nato. Habsburg is geen onbekende voor Team WRT, hij reed voor het Belgische team in DTM en het WEC. Andrade was vorig seizoen actief in de ELMS met G-Drive Racing. Norman Nato is de huidige testrijder bij het Jaguar Formule E team en heeft heel wat endurance ervaring opgedaan onder meer bij Rebellion Racing en Realteam Racing. In 2019 reed de Fransman voor Team WRT in de Blancpain GT Series.

Foto's: Geert Franquet, Georges De Coster & Jaguar TCS Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op maandag 31 januari 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons